Este firesc sa ne punem intrebari atunci cand ni se spune ca suntem in permanenta expusi poluarii electromagnetice si ca acest fapt produce dezechilibre grave la nivel fiziologic, psihic si chiar emotional. Dar ca sa intelegem de ce ne pot afecta undele radio, tv, radiatiile emise de telefoanele mobile si asa mai departe avem nevoie sa intelegem cum functioneaza organismul noastru si cum interfereaza toate aceste semnale cu el.
Inginerul si inventatorul Nikola Tesla a definit fundamentul functionarii fiintei umane
Iar acesta este in plan fizic o forma de electromagnetism pe care Tesla a explicat-o ca fiind o radiatie scalara – unde electromagnetice care oscileaza in lungul directiei de propagare. De la nivelul celor mai mici particule pana la nivelul memoriei, totul are la baza o radiatie electromagnetica.
Descoperiri stiintifice cu privire la structura sistemului uman
Existenta corpurilor subtile ale fiintei umane a fost evidentiata de mai multe universitati si centre de cercetare din lume. In spiritualitate, se vorbeste despre legatura corpului eteric cu campul electric si a corpului astral cu campul magnetic. In continuare, abordam doar aspectele demonstrate stiintific.
George Lakhowski, inginer francez de origine rusa, a dezvoltat teoriile lui Nikola Tesla si a pus in evidenta electromagnetismul la nivelul celulei. El a demonstrat ca de fapt cromozomii (care se gasesc in nucleul celulei) si condriomii (structuri asemanatoare cromozomilor, raspanditi in celula) sunt in realitate niste rezonatori electrici, ca niste circuite acordate de radiofrecventa. Lakhowski a construit dispozitive care prin efectele lor intaresc aceasta afirmatie, realizand si calculele unei scheme electrice, echivalenta acestor rezonatori foarte fini. Concluzia finala este ca aceste structuri (cromozomii si condriomii) sunt rezonatori foarte sensibili care raspund chiar si la cele mai slabe vibratii electromagnetice cum sunt cele cosmice (de exemplu, radiatiile altor planete sau astri). Daca reactioneaza la vibratii electromagnetice foarte joase, iti dai seama ce se intampla cand campul electromagnetic din jurul tau atinge valori masurabile?
Polarizarea electrica si experimentele realizate de cercetatori
Robert Becker si Gary Selden sunt printre cercetatorii cei mai cunoscuti in domeniul naturii electrice a structurii umane. Au publicat studiile lor in cartea Corpul electric (The electric body). Dupa ani intregi de cercetare, ei au ajuns la concluzia ca electromagnetismul influenteaza profund fiecare organ in parte, toate reactiile chimice si chiar memoria. Si-au testat teoria in practica facand numeroase experimente; de exemplu, cele realizate pe salamandre. Masurand potentialele electrice fine care exista pe corpul salamandrei (potentiale care exista si pe corpul uman) au constatat, luand ca punct de referinta coloana vertebrala, ca exista polarizari precise care fac ca fiecare organ sa functioneze. De exemplu, piciorul stang al salamandrei are o anumita polarizare electrica fata de coloana vertebrala. In momentul cand piciorul a fost taiat, acest potential s-a modificat, iar piciorul a crescut din nou si s-a refacut complet. Intr-un alt experiment, generand artificial semnal electric continuu (care sa inlocuiasca pe cel natural) piciorul salamandrei nu s-a mai regenerat. Pe o salamandra cu ambele membre, Becker a inversat polaritatea electrica a unuia dintre picioare ca si cand acesta ar fi fost taiat. Rezultatul a fost ca a crescut al cincilea membru si s-a dezvoltat normal.
In corpul nostru, totul are la baza o forma de electromagnetism. Reactiile chimice se produc ca urmare a unor diferente de potential care exista intre elementele chimice; fara aceasta electricitate nimic nu s-ar misca. Transmiterea informatiilor catre creier se face sub forma unor curenti electrici. Stocarea acestora in memoria de scurta durata se realizeaza sub forma unor sarcini electrice pe creier, iar transmisia catre memoria de lunga durata este de natura electrica. Semnalele electrice care iau nastere in corpul nostru sunt foarte mici. De exemplu, nivelul semnalului inregistrat de electroencefalograma (EEG) este de un microvolt. Pentru ca un televizor color sa functioneze in parametri corecti, el are nevoie de minim 300 microvolti culesi in antena, de 300 de ori mai mult decat semnalul emis de creier; acest semnal perturbator exista aproape peste tot in jurul tau! Foarte putine aparate electrice lucreaza cu niveluri de semnal atat de mici cum functioneaza organismul si mai ales creierul uman.
Deoarece aceste interferente perturbatoare nu sunt vizibile, ne-am obisnuit probabil sa nu ne punem intrebari. Dar ne putem imagina cat de puternice si grave sunt de fapt aceste interferente daca in avion, in spitale si in diverse laboratoare este interzisa utilizarea telefoanelor mobile? Daca aparatura de bord a unui avion (mult mai putin sensibila decat organismul tau, este afectata de „simplele” radiatii ale celularelor, cum am mai putea crede ca pentru „aparatura ta de bord” (creierul, inima, etc.) ele nu prezinta niciun pericol?…
Ce sunt de fapt radiatiile electromagnetice?
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) defineste campurile electromagnetice pe paginile sale de internet si isi manifesta ingrijorarea intrucat acest fenomen se agraveaza pe zi ce trece din cauza extinderii alarmante a surselor de poluare (cu radiatii electromagnetice).
Pe scurt, un camp electromagnetic are doua componente:
• un camp electric generat de diferentele de potential
• un camp magnetic generat de fluxul de curent.
Campul se propaga cu viteza luminii (300 000 km/secunda), sub forma unor unde cu o lungime care oscileaza la o anumita frecvenţa (numar de oscilaţii sau cicluri pe secunda). In gama superioara a spectrului electromagnetic, radiatia cosmica (superioara radiatiei X si gama), razele gama emise de materialele radioactive si razele X sunt toate periculoase pentru om si pentru alte organisme, din cauza „cuantumului” de energie relativ ridicat pe care il trezesc in celulele vii. Aceste unde genereaza „radiaţii periculoase”, ionizante, capabile sa distruga legaturile dintre molecule. Frecventele utilizate pe toata planeta la scara larga, la nivel industrial si casnic, incep cu gama microundelor, unde centimetrice (lungimea de unda este de ordinul centimetrilor) si coboara pana in gama undelor cu frecvente de 50 Hz utilizate in liniile electrice care alimenteaza toate locuintele civile sau de alta natura.
In ciuda faptului ca mecanismele prin care se produc dezechilibrele (produse de radiatiile electromagnetice) au loc la un nivel foarte subtil, Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia pe paginile sale de internet asupra contributiei pe care undele emise de telefoanele mobile o au la dezvoltarea gliomului (tumoare localizata la nivelul sistemului nervos).
Si totusi, traim intr-o lume a carei existenta nu poate fi conceputa fara curent electric. De la cel mai banal aparat casnic, veioza, aragaz cu microunde, computer si pana la mijloacele de comunicatie, totul se face cu ajutorul energiei electrice si a campurilor electromagnetice. Din nefericire, am ajuns sa traim intr-un paienjenis invizibil de radiatii electromagnetice, iar impactul lor asupra organismului uman este devastator. Dar cine ar putea sa evalueze exact cum este afectata functionarea celulelor pe termen scurt si lung? Si unde ne vor duce toate astea? Reuseste organismul nostru sa se adapteze intr-un mediu tot mai poluat cu frecvente straine corpului nostru? Acest lucru ar trebui sa se reflecte in starea de sanatate a populatiei, dar din nefericire ne confruntam mai mult ca niciodata cu valuri de imbolnaviri – tumori cerebrale, leucemie, cancer mamar, tulburari hormonale severe si asa mai departe. In acest context, preocuparea noastra trebuie sa se indrepte spre aflarea unor metode adecvate de protectie impotriva efectelor produse de smogul electromagnetic.
Despre conditia esentiala a vietii si implicit a unei protectii eficiente am vorbit mai mult in articolul S-a modificat rezonanta Schumann?
Buna ziua
Caut un expert in Radiatii Electromagnetice, pentru o evaluare sau expertiza….
Ma puteti, va rog , pune in legatura cu un astefe de specialist? Multumesc.