”V-aţi întrebat vreodată de ce o ceaşcă este o ceaşcă? De ce atomii situaţi la extremităţi nu încep să migreze şi să se transforme, de pildă, într-o lingură? Răspunsul este câmpul informaţional. Când beţi o ceaşcă de ceai, beţi din ceva care, din punct de vedere material, în proporţie de 99,999999% nu este acolo. Doar câmpul este real. Materia, aşa cum ne învaţă fizica cuantică, nu este decât o iluzie” (Dr. Keith Scott-Mumby – ”Medicina virtuală – O nouă dimensiune în vindecarea energetică”, Editura Vidia)
Cu alte cuvinte eu, când stau în faţa oglinzii, privesc în ochii unei simple iluzii? Perfect convenabil pentru zilele când nu-mi place cum arăt…
Lăsând gluma la o parte, răspunsul este DA. Asta sunt. Asta suntem: 0,000001% materie – molecule, plasmă biochimică organizate şi ţinute laolaltă de câmpul informaţional. El (câmpul informaţional) este cel care ”ne aduce acolo şi ne ţine pe loc”, explică dr. Keith Scott-Mumby.
Până la un punct, nimic nou sub soare: ideea potrivit căreia energia este piatra de temelie a întregului univers, iar materia reprezintă însăşi energia condensată în formă nu mai şochează azi. Doar procentele înregistrează uşoare variaţii: pentru unii specialişti cosmosul ”se împarte” în 96% energie şi 4% materie, alţii consider că raportul este de 99% faţă de 1% .
”Tot ce are legătură cu viaţa şi cu fiinţa noastră este energie şi informaţie” (Dr. Scott-Mumby). Inclusiv paraziţii, virusurile, formaţiunile canceroase – boala în sine este un val mai mic sau un tsunami (de la caz la caz) de energie şi informaţie. O realitate căreia îi întoarce spatele medicina convenţională ctitorită, în mare parte, pe conceptul de ”materie” (medicamente). Şi, la antipod, o realitate repusă în drepturi de adepţii (şi practicanţii) medicinei virtuale (energetice), bazate pe conceptul de ”energie”. În primul eşalon al acestei ultime direcţii: dr. Keith Scott-Mumby, licenţiat în Medicină şi Chirurgie, doctor în medicină, membru al Colegiului Regal al Medicilor (Medicină alternativă).
SUNTEM CÂMPURI DE ENERGIE
În concepţia doctorului Scott-Mumby, medicina virtuală înseamnă ”vindecare la o dimensiune superioară”, ”un mod inteligent de a privi sănătatea şi de a corecta dizarmoniile din corp bazându-ne pe unele concepte stabilite de tradiţiile de vindecare orientale şi validate, în zilele noastre, de descoperirile fizicii cuantice”.
Medicina energetică (numită uneori şi medicină vibraţională) foloseşte drept mediu de vindecare fluxurile bio-electro-magnetice ale corpului uman, valorificând descoperiri ştiinţifice şi tehnologii de ultimă oră. Scopul: detectarea şi măsurarea cu acurateţe a câmpului de energie din care suntem constituiţi.
Medicina convenţională, cu arsenalul ei medicamentos, atacă efectele şi simptomele bolii. Medicina energetică urmăreşte vindecarea eficientă, coborând până la cauzele care au declanşat suferinţa. ”O metodă mai raţională şi totodată mai eficientă, întrucât, în mod evident, urcăm mai aproape de <<izvor>> pentru a trata şi vindeca” – susţine autorul.
O opoziţie productivă, consideră unul dintre fondatorii fizicii cuantice moderne, Werner Heisenberg: ”Cele mai mari progrese din istoria omenirii s-au produs la confluenţa dintre două moduri diferite de gândire”.
BOALA, CA DISTORSIUNE ÎN CÂMPUL ENERGETIC
Repetiţia este mama învăţăturii. Aşadar: ”Tot ce are legătură cu viaţa şi cu fiinţa noastră este energie şi informaţie” (în limba latină, informare înseamnă a da formă materială). Altfel spus, ”informaţia de la nivelul câmpului cuantic este forţa activă, creatoare, implicată intim în forma şi manifestarea realităţii” (dr. Keith Scott-Mumby).
Din această perspectivă, boala este definită ca ”întrerupere, încetare sau distorsiune a câmpurilor informaţionale şi energetice”. Pe cale logică, vindecarea începe prin corectarea distorsiunilor (defecţiunilor), aplicând asupra părţii sau organismului afectat o energie sau o rezonanţă favorabilă, ce va alina dezechilibrul şi va induce cu blândeţe vindecarea.
ABDOMEN INSONOR
Sub această denumire a rămas în istoria medicinei descoperirea făcută, la începutul secolului al XX-lea, de o somitate din domeniul neurologiei – doctorul american Albert Abrams. Şi anume că ţesutul bolnav emite unde ce pot determina modificări fizice în organismul pacienţilor.
Medicul a ajuns la această concluzie după mai multe experienţe în care, percutând (lovind uşor cu degetele) abdomenul pacienţilor diagnosticaţi cu tuberculoza sau cancer, observa uluit că sunetul îşi pierdea brusc rezonanţa în momentul când era pus în funcţiune, în apropiere, un aparat Röntgen. Şi numai atunci când pacientul era poziţionat cu picioarele către vest.
Din experiment în experiment, Albert Abrams şi-a fundamentat concluzia (aiuristică, din punctul de vedere al contemporanilor săi încolonaţi disciplinat sub steagul medicinei convenţionale) că fiecare maladie ”emite” pe o frecvenţă specifică. Şi că s-ar putea crea, la un moment dat, un aparat care să transmită oscilaţii electrice exact la contrafrecvenţa adecvată, modificând astfel caracteristicile ţesutului bolnav şi vindecându-l.
Zis şi făcut: aparatul ”minune” avea să apară, să fie ”botezat” Osciloclast şi să ofere, într-adevăr, posibilitatea unor vindecări remarcabile.
Este real, este probat: organismul are capacitatea naturală de a rezista în faţa bolii şi de a se vindeca singur, dacă este stimulat corect. Or, tehnologiile de ultimă oră, având la bază câmpurile energetice, pot îndeplini cu brio această condiţie. Aceasta este esenţa medicinei virtuale. Un concept inspirat de modelele de vindecare chinez şi ayurvedic.
Nimic nou sub soare, aşadar? Nu tocmai. Medicina virtuală a deceniului al doilea din secolul XXI valorifică la un nivel superior străvechea folosofie asiatică, dând greutate afirmaţiei doctorului Keith Scott-Mumby: ”Medicina este pe cale să cunoscă o transformare fără precedent”.
Află mai multe informații despre vindecarea energetică din cartea „Medicina virtuală”, Dr. Keith Scott-Mumby)
„Medicina virtuală: vindecare la o dimensiune superioară” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .