Să nu gândeşti de rău despre aproapele tău este o poruncă veche de când lumea. Însă niciodată puterea minţii nu a fost luată în seamă precum se întâmplă în zilele noastre, când tot mai mulţi oameni pun accent pe cauzele spirituale ale tot ceea ce se întâmplă cu fiinţa noastră, din punct de vedere fizic sau mental. Una dintre ideile pe care vi le propunem în acest material este puterea gândului şi posibilitatea acestuia de a atrage binele sau răul în existenţa noastră sau de a aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru.
Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers, toate gândurile emise de noi plutind în aer ca nişte mine ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs sau, după caz, pentru a-l răsplăti pe cel care a fost bine intenţionat.O gândire sau o acţiune negativă este resimţită dureros de mii de organisme. De aceea, există o lege a naturii şi a ştiinţei conform căreia răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine.
Mult mai greu pentru omul modern, aflat mereu în competiţie cu aproapele lui, este să îndrepte spre semenii lui gânduri de pace şi iubire. Una dintre legile universului spune că un om primeşte întotdeauna înapoi ceea ce emite. Conform acestui principiu, dacă vom dărui gânduri bune, atunci acest lucru se va întoarce la noi însutit, căci toate se întorc la noi aşa cum le-am împrăştiat în mediul nostru înconjurător.
Conform legii bumerangului, tot ceea ce emitem (gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente) vibrează şi se întoarce la noi producând efecte benefice sau perturbatoare în câmpul nostru energetic.
De aceea, pe baza acestor principii spirituale, putem considera că noi înşine suntem fiinţele care cauzează întâmplările prin care trecem şi nimeni sau nimic nu pot fi răspunzători de producerea lor. Gândurile ne creează realitatea. Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice gând rău reprezintă un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacăm şi ne facem rău unul altuia în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.
Orice cuvânt greu şi violent poate provoca rău atât sieşi, cât şi unui alt om. La nivelul biocâmpurilor, omul este într-o conexiune directă cu toate rudele sale, cu copiii săi, astfel încât lovitura traversează întregul lanţ al rudeniei şi, ca recul, vine pedeapsa împotriva agresorului şi a familiei acestuia. Dacă omul atacă individual, el plăteşte individual, iar dacă atacă în calitate de reprezentant al societăţii plăteşte întreaga societate. Aşadar, cum prin puterea gândurilor îi atingem pe ceilalţi, depinde de noi dacă influenţa noastră este malefică sau benefică.
Bârfa şi gândul rău ne scurtează viaţa, ne distruge fizic şi spiritual, ne influenţează longevitatea. Şi-atunci, de ce ne ruinăm în permanenţă, singuri, trupul şi sufletul?
De ajutor pentru echilibrul câmpului nostru energetic este gândirea pozitivă, eliberarea de încrâncenarea şi furia care mocneşte în interiorul nostru. Pentru aceasta, încercaţi un exerciţiu zilnic: nu reproşaţi nimic nimănui, nici destinului, nici trecutului, nici oamenilor.
„Vorba noastră este ca o piatră aruncată în apă, de la care pornesc în toate direcţiile zeci şi sute de cercuri. Săvârşind o faptă oarecare, noi continuăm să o săvârşim de sute şi de mii de ori în subcoştient. Această rezonanţă atrage acţiuni similare. Vorbirea de rău a unui om otrăveşte mintea celui care vorbeşte, după care produce perturbări în câmpul său energetic.“ („Cauzele spirituale ale bolilor“)
Cum pot acţiona gândurile noastre pozitive asupra subconştientului
Contrar credinţei populare, subconştientul nostru nu este pasiv, de aceea este indicat să fie „hrănit“, în mod conştient, cu gânduri bune. Programează-ţi, aşadar, subconştientul să lucreze în favoarea ta! Da, poţi face aceasta, deoarece el se alimentează cu gânduri care au fost conştiente, informaţiile pe care noi le primim din mediul înconjurător cu ajutorul simţurilor. Poţi interveni asupra subconştientului tău adoptând o stare de spirit pozitivă, altruistă, progresivă în viaţa de zi cu zi.
De ce este importantă reprogramarea subconştientului?
Pentru că acesta are un mare control asupra reuşitelor noastre în viaţă şi, oricât de multe eforturi am face pentru a ne îndeplini scopurile, dacă ne punem singuri frână la nivel subconștient, ne va fi foarte greu să ajungem unde ne propunem. Iată de ce concentrarea pe aspectele pozitive ale existenţei noastre, precum şi atitudinea optimistă şi gândul bun în ceea ce-l priveşte pe aproapele nostru pot influenţa succesul acţiunilor noastre, mai mult decât orice.
Fii atent la gândurile și emoțiile pe care le cultivi zi de zi. Acestea sunt cele care impresionează subconștientul și îți determină direcția destinului. Pe măsura ce lucrezi cu tine în privința gândurilor, vei observa transformări uimitoare în viața ta și în atitudinea față de tine a celor din jur .
Dacă te pasionează informațiile despre efectele gândurilor și acțiunilor noastre, despre karmă și destin, îți recomandăm cea mai cunoscută lucrarea a Dr. Hiroshi Motoyama Karma și reîncarnarea. Dr. Motoyama a ajuns la concluzia că mintea şi corpul sunt conectate printr-un sistem subtil de circulaţie a energiei care încă nu este recunoscut de ştiinţa occidentală. Care este diferenţa dintre karmă şi destin? Dacă totul este determinat karmic, ce rost are să faci eforturi pentru a obţine un lucru sau altul? La această întrebare, dar și la altele, găsești răspunsul în lucrarea Dr. Motoyama.
Efectele gândului asupra realității în care trăim de AimGroup este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .
Imi place mult tot ceea ce ai spus. Sunt de acord cu tine. Mulțumesc
Sunt sigură că este un adevar…Eu incerc mereu sa elimin gindurie si lucrurile negative din mintea mea..un refugiu mereu aproape este natura, muzica și credinta in „iubire”..
Are logica totul.Vorbe din batrani,de bine faci,de bine ai parte,de rau faci,de rau ai parte.