Despre beneficiile alimentaţiei crude pentru bunul mers al organismului uman s-a vorbit în atâtea tratate, articole medicale şi nu numai. Este lesne de înţeles că roadele pământului, nealterate în niciun fel de intervenţia omului, te răsplătesc cu toţi nutrienţii care le ţin şi pe ele în viaţă. Şi despre viaţă este vorba şi în acest articol, căci hrana vie s-ar putea să o salveze chiar şi pe a ta. Ei bine, este adevărat, se aude din ce în ce mai des că boli cronice, chiar şi cea mai necruţătoare a acestor vremuri, cancerul, pot fi vindecate mai simplu decât s-a chinuit întreaga medicină s-o facă, vreodată.
Nu încercăm să minimalizăm tratamentele clasice şi să încurajăm renunţarea la acestea, însă atât timp cât chiar medicii impun bolnavilor cronici un regim alimentar din care să fie eliminate orice fel de proteine de origine animală, credem că suntem pe aceeaşi lungime de undă. Sau, mai exact, nutriţionistul de origine elveţiană Ernest Gunther este, în cercetările pe care le-a rezumat în bestsellerul său, Hrana vie (1970). Cea mai importantă concluzie a acestuia este aceea că o astfel de alimentaţie rezolvă problema cancerului, dar şi a altor tipuri de boli grave precum cele de inimă, artrita, diabetul, bolile de stomac, intestin şi piele, tuberculoza sau scleroza multiplă.
Autorul a venit în sprijinul spuselor sale cu câteva cazuri de vindecare de cancer, descoperite în America, în perioada în care cercetătorul a locuit acolo, la pacienţi consideraţi fără speranţă de supravieţuire.
Cazuri de vindecări a cancerului prin modificarea alimentației
„Domnul R. J. Cheatham, circa 40 de ani, suferea de cancer de piele, partea anterioară a trupului fusese operată de repetate ori, astfel încât cicatricea a ajuns să aibă o lungime de 50 de cm, iar medicii renunţaseră să mai spere în cazul lui, iar el îşi aştepta moartea. A primit o carte despre posturi de vindecare prin regim alimentar care l-a dus pe drumul vindecării. Prin posturi temporare şi regim alimentar sever, format din crudităti şi sucuri de legume, s-a vindecat complet. Azi conduce un mare sanatoriu cu regim alimentar şi posturi, din sudul Floridei. Certificatul lui de însănătoşire în engleză poate fi obţinut la R.S.Cheatham Changri – Health Resort, Bonito Springs, 33923, Florida, SUA.“
Despre o altă vindecare a unui caz de cancer, care poate convinge pe oricine de efectul hranei crude, citim în certificatul unei doctoriţe daneze, dr. Christine Melfi, «Experienţa mea cu alimentaţia crudă». Această doctoriţă suferea de cancer la sân, care avea deja mărimea unui ou de găină. Fiind medic, îi era clar că iradiaţiile şi operaţiile erau doar un tratament temporar şi a ales regimul alimentar de crudităţi pentru a se vindeca. Ea scrie: «A trebuit să demonstrez cu riscul vieţii ce efect are hrana constituită 100% din crudităţi. În primele două luni, nodulul de pe piept nu s-a micşorat. S-a menţinut neschimbat, dar apoi a intervenit o ameliorare. Nodulul s-a micşorat, forţele mele creşteau, îmi reveneam vizibil şi mă simteam bine, aşa cum nu mă mai simţisem de ani de zile». După însănătoşirea completă, aceasta a trecut la vechiul regim cu 40% hrană fiartă. Spre groaza ei, cancerul începuse din nou să crească. De acum încolo, a început din nou cu regimul sever format exclusiv din crudităţi şi cancerul a dispărut a doua oară. Mulţumită acestei experienţe, a ajuns la convingerea că alimentaţia cu crudităţi ar putea la fel de bine să vindece toate celelalte boli. Şi-a deschis un sanatoriu cu regim alimentar cu crudităţi, iar pacienţii sunt trataţi cu hrană 100% crudă. Datorită marilor ei succese a devenit renumită în întreaga Europă“, citează Gunther două cazuri de vindecare cu ajutorul produselor alimentare crude, organice şi preparate fără foc.
Enzimele – purtătorii energiei vitale
Principiul este unul simplu: în timp ce hrana fiartă intoxică sângele şi slăbeşte organismul, cu alimentaţia crudă, toxinele se dizolvă şi se elimină.
„Când, cu vreo 50 de ani în urmă, s-a descoperit importanţa vitaminelor în alimentaţia noastră, stiinţa a făcut mare tam-tam din aceasta. Astfel, imediat s-a cunoscut ce daune apar din cauze lipsei de vitamine a hranei fierte, rafinate. De ce această propagandă? Pentru că era posibil să se fabrice în serie mare aceste vitamine şi să se facă o mare afacere. În anul 1940, cercetătorul american Edward Howell a făcut în acelaşi domeniu o descoperire şi mai senzaţională, enzimele. El a descoperit că enzimele sunt în fiecare fiinţă vie purtătorii vieţii şi cele care dau viaţă hranei noastre, în măsura în care nu sunt omorâte prin fierbere – Journal of the American Association for Medical Psihical Research, din 15.04.1940. Ciudat, stiinţa nu a onorat corespunzător această extraordinară descoperire, nu a făcut propagandă pentru enzime aşa cum a făcut-o cândva pentru vitamine. Explicaţia este simplă; enzimele se găsesc ca purtători ai vieţii numai în hrana crudă, vie, nefiartă“, se revoltă cercetătorul elveţian legat de lipsa de promovare a beneficiilor unui tratament atât de simplu precum alimentaţia crudă.
Ce sunt enzimele şi cum ne ajută ele?
În organismul uman există două feluri de enzime: în prima categorie intră enzimele endogene, pe care le mai numim şi fermenţi, produşi ai glandelor digestive, care reglează digestia. Celelalte enzime sunt cele exogenele; ele reglând toate celelalte probleme din corpul nostru şi mai ales metabolismul celular.
Gunther susţine că enzimele sunt infinit mai importante decât vitaminele, care exercită mai degrabă funcţia de substanţe ajutătoare ale enzimelor. Însă, spre deosebire de fermenţii digestivi, corpul nu poate crea singur aceste enzime dispensabile, ele trebuie introduse din exterior, prin intermediul alimentelor.
„Toată forţa şi frumuseţea pe care enzimele le-au desfăşurat poate înainte, într-o plantă tânără, în zarzavaturi sau într-un fruct dintr-o livadă, o livrează acum, după ce am mâncat alimentele componente ale regimului alimentar de crudităţi, în noul lor cerc de acţiune, şi anume în corpul nostru. Această destinaţie înţeleaptă a enzimelor alimentare trece drept o lege a naturii. Pătrunderea enzimelor în celulele noastre şi legătura cu ele poate fi comparată cu o căsnicie. Ele sunt, după aceea, inima din casă şi au grijă de dezvoltarea şi înmulţirea celulelor“.
Ecuaţia este iarăşi una simplă: cu cât hrana noastră conţine mai multe enzime provenite din alimentaţia crudă, cu atât mai multă viaţă nouă curge în corpul nostru şi cu atât mai repede se pot forma noi celule. De aici, beneficiile curg, aducând mai multă energie, funcţionarea corectă a glandelor, reglarea greutăţii corpului, detoxifierea sângelui şi a ţesutului celular de toate deşeurile, eliminarea pietrelor de la rinichi, a efectelor arterosclerozei, vindecarea bolilor de inimă şi a cancerului.
În ceea ce priveşte hrana bogată în enzime, avem de unde alege, autorul dând ca exemplu germenii de grâu, laptele crud, gălbenuşul de ou, zarzavatul tânăr, seminţele şi mai ales sucurile de zarzavaturi.
Pe de altă parte, însă, hrana fiartă produce mai multe toxine şi acizi, care trec, apoi, în sânge, de unde ar trebui, în mod normal, eliminate.
„Dar pentru că organele de eliminare nu fac faţă unei asemenea sarcini, multe dintre ele se depun în corp şi produc boli. Unii acizi care se acumulează în muschi şi articulaţii se cristalizează şi cauzează astfel reumatismul şi artritele. Aceste substanţe nefolositoare se depun în altă parte şi formează calcifierea venelor, tensiunea arterială, bolile de inimă, pietrele la rinichi, bolile de piele şi multe alte suferinţe. Un corp curăţat prin hrană crudă nu se poate îmbolnăvi, deci trecerea spre acest gen de alimentaţie rentează de o mie de ori“, susţine autorul.
Acesta face şi o paralelă cu lumea animală, citând cazul păsărilor de companie sau animalelor de la grădina zoologică, cărora nu li se dă de mâncare nimic fiert sau gătit în vreun fel, pentru că, în timp, se îmbolnăvesc. Atunci, oamenii, de ce se sabotează singuri?
Apariţia cancerului
Se consideră că există o legătură între lipsa de hrană crudă şi formarea cancerului. Aşadar, prin lipsa de enzime provenite din alimentele crude, nepreparate în niciun fel, este dereglată diviziunea celulară. Astfel, celulele degenerate se transformă în excrescenţe, ceea ce are drept urmare formarea ulceraţiilor şi a tumorilor. Formarea cancerului este încurajată de acţiunea chimicalelor şi otrăvurilor pe care le găsim în hrana procesată: urmele de substanţe chimice folosite în agricultură, pentru protejarea culturilor de dăunători, sărurile, conservanţii şi E-urile, clorul şi fluorul din apa de băut şi multe altele.
„Dacă aceste otrăvuri sunt în stare să conserve şi să omoare microbii, atunci pot distruge şi enzime sau cel mult să le amorţească de îndată ce otrava pătrunde în celulă. Dacă deja prin lipsa de enzime apar celule degenerate, cum trebuie să fie dacă mai pătrund şi otrăvuri! Nu trebuie atunci să ne mirăm dacă celulele degenerate se înmulţesc, formând excrescenţe canceroase. Acolo unde toxinele se acumulează în celulele noastre, pentru că lipsesc enzimele cu capacitatea lor de curăţare sau acestea sunt amorţite şi omorâte prin acţiunea otrăvurilor, apare descompunerea şi există condiţii de formare a excrescenţelor canceroase. O contra-otravă ar intoxica şi mai mult corpul bolnav de cancer, de aceea nu a putut fi descoperită şi nici nu se va descoperi. După experienţa mea, există numai un mijloc de vindecare, şi anume enzimele neotrăvite. Iar acestea nu sunt produse într-o fabrică chimică, ci numai la ţăranul autentic“, concluzionează autorul. Acel producător care nu cunoaşte nicio fabrică de alimente, îngrăşăminte şi chimicale.
Despre alimentele care conțin cele mai multe substanțe anti-cancer, sub ce formă trebuie consumate și în ce rețețe le putem include aflăm din ghidurile medicilor Richard Beliveau si Denis Gingras: Alimente care combat cancerul și Cum să gătești cu alimente care combat cancerul. Aceste două cărți au declanşat o revoluţie profundă în înţelegerea noastră asupra alimentelor cu proprietăţi anti-cancer. Pentru prima dată, sunt aduse laolaltă zone de expertiză diverse şi complementare, pentru mai buna informare a publicului cititor. Combinându-şi ştiinţa cu cea a cercetătorilor şi nutriţioniştilor care activează în domeniul cancerului, experţii culinari au înţeles şi mai bine importanţa fructelor, legumelor, cerealelor integrale şi grăsimilor „bune”, şi au venit cu idei pentru a integra mai bine aceste produse şi principii în arta şi munca lor. În acelaşi timp, participarea unor maeştri bucătari cu aptitudini remarcabile în arta preparării mâncărurilor, care ştiu să pună în valoare calităţile subtile ale alimentelor, le-a permis cercetătorilor să realizeze o colecţie de reţete delicioase, originale şi benefice pentru sănătate şi totodată să se adreseze unui public vast de începători într-ale bucătăriei, dar cărora le place să mănânce bine.
„Cancerul în stadii incipiente poate fi vindecat prin hrană crudă” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .