Pe 19-20 mai în 2011 a avut loc Conferința Internațională despre efectele radiațiilor neionizante (RNI) asupra sănătății copiilor, susținută la Ljubljana, Slovenia prin cooperarea:
- Comisiei internaționale pentru protecția împotriva radiațiilor neionizante,
- Biroul Federal German pentru protecția contra radiațiilor,
- Organizația Mondială a Sănătății,
- Societatea Europeană pentru prevenția cancerului de piele.
Experții invitați la această conferință au adus în dezbatere observațiile și rezultatelor celor mai recente studii cu privire la efectele radițiilor neionizante asupra organismului uman și au abordat în mod special subiecte precum:
- Protecția copiilor împotriva RNI
- Leucemia în rândul copiilor
- Alte tipuri de cancer provocate de RNI
- Studii recente despre efectele negative produse de folosirea telefoanelor mobile
- Expunerea prenatală la RNI
- Copiii și tehnologiile moderne care emit radiații neionizante
- Maladii provocate de radiațiile electromagnetice
Faptul că organizații atât de importante au luat inițiativa de a susține o astfel de conferință ar trebui să ne pună pe gânduri.
Alte concluzii despre riscurile expunerii la radiațiile emise de telefonul mobil, cât și informații detaliate despre cum îți poți proteja copilul în cel mai eficient mod posibil afli aici.
Despre efectele radiațiilor neionizante, specialiştii în domeniu susţin că 15 minute pe zi de convorbiri telefonice (în cazul adulților, și doar 2 minute în cazul copiilor) conduc la alterarea activităţii celulelor cerebrale și pe termen scurt pot provoca:
- Dureri de cap
- Ameţeală
- Oboseală
- Stări de greaţă
- Tulburări de vedere şi auz
- Stări de irascibilitate
- Scăderea capacităţii de concentrare
Acestea sunt câteva dintre efectele nocive care pot fi resimţite pe termen scurt din cauza radiaţiilor emise de telefonul mobil. Însă, pe termen lung consecinţele pot fi, şi chiar sunt devastatoare, în mod deosebit în rândul copiilor, adolescenţilor și femeilor gravide.
„Telefoanele mobile reprezintă cel mai răspândit experiment biologic efectuat pe oameni.” – Arthur Firstenberg, fondatorul grupului Cellular Phone Task Force.
„Cele mai importante măsuri de protecţie pentru consumator lipsesc: informaţiile complete şi sincere cu privire la asumarea riscurilor asupra sănătăţii pe care le are folosirea telefoanelor mobile.” – George Carlo, Preşedintele Institutului de Ştiinţe şi Politici Publice şi al Universităţii de Sănătate şi Servicii Publice „George Washington”.
Înainte să faci cadou copilului tău un telefon mobil, află informațiile complete despre riscurile la care este expus și asigură-i cea mai eficientă formă de protecție împotriva radiațiilor! Detalii aici.
S.O.S. Sănătatea copiilor noștri – Efectele expunerii la radiațiile emise de telefonul mobil by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Mai provoaca stari de insomnie, routerele wireless si ele au efecte negative asupra sanatatii.
evident ca sunt si riscuri dar ce trebuie sa facem oare ???????? sa ne intoarcem in Evul Mediu si vanatoarea de vrajitoare? aberatii tampenii si multe altele. . cine e atat de naiv si speriat de bazaconiile cu telefoanele. sa de-a gratis telefoanele mobile, tabletele si laptoturile celor care poate au mai mult curaj in a le folosii.
Ideea nu este sa renuntam la ele (evident, ne sunt necesare). Mesajul este sa ne informam si sa luam masuri de protectie, astfel incat sa scadem cat se poate mult riscurile expunerii la radiatiile electromagnetice.
Eu nu i-am cumparat copilului meu telefon, iar la calculator in las doar 3 ore pe zi!
Telefonul mobil este mai periculos pentru copii, iar efectele se resimt mai repede. Si statul in fata calculatorului este nociv, dar nu in aceeasi masura ca si expunerea directa la radiatiile telefonului mobil.
Sunt foarte multe dispozitive de protectie impotriva radiatiilor de orice fel.