Sari la conținut

Îndrumările lui Valeriu Popa pentru o sănătate de fier

  • de

Atunci când ne doare ceva, din instinct, luăm o pastilă. Dacă Valeriu Popa ar mai fi trăit, el ne-ar fi sfătuit să cercetăm mai întâi cauzele durerii și abia apoi să acționăm. Însă a acționa nu înseamnă automat să apelăm la medicamente, ci mai degrabă să ne corectăm stilul de viață.

Durerea este un efect determinat de o cantitate de toxine care apasă asupra sistemului nervos din zona respectivă, făcându-ne astfel să recepționăm informația despre dezechilibrul existent. Deci, durerea este o atenționare că undeva în corp ceva nu mai funionează bine. Prin medicamente oprim durerea doar pentru moment. Eliminăm efectul, dar cauza rămâne. Durerea îți este cel mai bun prieten când o iei în considerare și cel mai mare dușman când o ignori“, susținea Valeriu Popa.

În cartea „Valeriu Popa, îndrumător al cunoașterii prin știință și credință“, Ovidiu Harbădă a cuprins într-un mănunchi o serie de sfaturi simple pentru sănătate, pe care Valeriu Popa le împărtățea cu toți cei care îi cereau ajutorul.

fumatRenunță la fumat

Fumatul este un flagel care cuprinde în gheare tot mai mulți tineri. În ciuda pictogramelor de pe pachetele de țigări care arată efectele devastatoare ale fumatului asupra corpului, renunțarea la acest obicei nociv este o misiune imposibilă pentru majoritatea fumătorilor.

Valeriu Popa avea însă un sfat simplu pentru cei care voiau cu adevărat să renunțe la fumat:
Când îți vine să fumezi, mestecă timp de 3-4 minute o linguriță de orez și după aceea înghite-o“.

În plus, el avea și teorie interesantă despre efectul novic al tutunului asupra sănătății celor din jur, nefumători, în speță copiii.
Chiar și după 8-10 ore de când ați fumat, dacă vă sărutați copilul, îi transmiteți o formă vibratorie toxică, de la țigară, și tot așa ani de-a lungul. Când ajunge copilul la 17-18 ani poate să dezvolte o boală de plămâni. Nu toți se îmbolnăvesc, dar știți dacă copilul sau nepotul dumneavoastră nu va fi printre ei?“.

aglomeratValeriu Popa te sfătuiește să eviți locurile aglomerate

Statul în locuri foarte aglomerate este nociv, deoarece preiei tot felul de vibrații ale unor oameni bolnavi, stresați, supărați, răi și cu tot felul de apucături, susținea cu tărie Valeriu Popa. Pe cât posibil, acesta recomanda să se evite mijloacele de transport în comun, neaerisite.

Pentru partea energetică, metroul este nociv. Se formează acolo niște câmpuri energetice care perturbă echilibrul nostru energetic. În situații de deficit energetic, să știți că unii arbori au proprietatea de a vă ajuta. Trebuie doar să căutați unul compatibil cu dumneavoastră“, mai susținea Valeriu Popa.

Sfaturi pentru examen

Sfârșitul de an școlar se identifică mai ales cu perioada examenelor, iar pentru elevi și studenți Valeriu Popa avea o metodă foarte simple pe care o recomanda pentru ca aceștia să-și aducă aminte la testări ce au studiat.
La examen, îți scrii subiectele pe foaie și apoi stai puțin, îți iei capul între mâini și imiți căscatul de 8-10 ori, până caști natural și-ți vin lacrimile. Așa își aduci aminte tot ce ai acumulat prin învățare. Ce se întâmplă? Prin frică ai blocat plexul solar și nu-ți mai aduci aminte ce ai învățat. Prin căscat, îți deblochezi plexul solar, te liniștești și își aduci aminte tot“.

Nu manca dacă ești agitat

Alimentația greșită și nesănătoasă stă la baza celor mai multe multe boli de stomac și nu numai. De aceea, Valeriu Popa recomanda o alimentație fără carne, întrucât considera că aceasta produce aciditate și predispune la gastrită și la ulcer, la care se adaugă și îmbolnăvirea diferitelor organe ca urmare a creșterii acidității din sânge.
În plus, prin consumul de carne omul preia din vibrațiile acelui animal, organismul dezechilibrându-se și devenind mult mai vulnerabil în fața bolilor. Putem lua proteine și din alte alimente ca, de exemplu, sămânța de dovleac sau avocado. Potrivit lui Valeriu Popa, 100 de semințe crude de dovleac sunt echivalentul proteic al unei jumătăți de kilogram de carne.
În plus, acesta recomanda să nu ne așezăm la masă dacă suntem nervoși și supărați.

Stai puțin, ascultă o muzică bună, fă ceva care te înveselește și te relaxeaxă. Când plexul solar, acest creier digestiv, s-a deschis, atunci te așezi la masă și mănânci. Dacă totuși mai ești nervos, înainte să mănânci, cască de 10-15 ori, până când începi să caști natural. E semn că plexul solar s-a deschis“.
alimentatie

Recomandări pentru o alimentație sănătoasă 

Salata: Este bine ca la masă să se mănânce doar un singur fel de salată: varză, salată verde, ceapă, morcov etc. Nu le amesteca! Dacă poți identifica două-trei legume pe care să le combini și care sunt compatibile cu tine, atunci e bine. Dacă nu, atunci e bine să mănânci doar un singur fel de salată.
Orezul: Pentru revenirea după post recomand orezul fiert și zeamă mucilaginoasă. Aceasta păstrează o alcalinitate în stomac și nu produce „explozie“. În acest timp se reface flora intestinală. Dacă mănânci mult însă, riști un blocaj digestiv.
Castravete: Atenție mare la banalul castravete, pentru că este foarte greu digerabil. Acest aliment stă în stomac și câte 24 de ore. De aceea, se recomandă să fie consumat sub formă de suc sau ras.
Albușul de ou: Acesta este echivalent cu amidonul din interiorul bobului de grâu și deci este toxic pentru organism.
branzaLactatele: Valeriu Popa recomandă cu foarte multă rezervă consumul de produse lactate. Laptele comercializat se pasteurizează la 80 de grade. De la 30 de grade în sus, i s-a distrus vibrația caracteristică de viață, l-am transformat din organic în anorganic. Singurul lapte bun este cel de capră roșie (maronie), recomandat în special copiilor. De ce? Pentru că acest animal nu se îmbolnăvește de cancer. În plus, laptele ei este alcalin și, implicit, aproape de parametrii laptelui matern. Laptele de vacă este acid și produce o creștere rapidă și exagerată a oaselor la copii în perioada de creștere.
Cafeaua: Gudronul din cafea este otravă. El nu este solubil în sistemul nostru digestiv, la fel ca gudronul din țigară. Acesta trece în sistemul circulator și se depune, generând tot felul de boli.

SURSA: Valeriu Popa, îndrumător al cunoaşterii prin ştiinţă şi credinţă. Relatări documentate din spusele celui care a fost Valeriu Popa. Comparații. Autor: Ovidiu Harbădă. Materialul cuprins în carte a fost documentat în perioada 1990-1997.
Licenţa Creative Commons
Îndrumările lui Valeriu Popa pentru o sănătate de fier de Aimgroup este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns