Sari la conținut

Dincolo de medicaţie, ce trebuie să facem când suferim de hipertensiune?

Viaţa ni se zdruncină din temelii atunci când aflăm că suferim de o boală incurabilă. Jumătate dintre români ştiu perfect despre ce vorbesc pentru că au trecut deja prin asta. Mulţi dintre ei probabil au refuzat să accepte diagnosticul până în momentul în care au văzut rezultatele analizelor scrise negru pe alb şi parafa medicului pusă pe reţeta medicală. Sunteţi „fericitul” posesor al celei mai răspândite boli din România: hipertensiunea, e gândul cu care mulţi români trăiesc zilnic.

45 % din polulaţia adultă (18-80 de ani) suferă de această boală, conform celui mai recent studiu – SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune.

Ți se oferă șansa să îndrepți lucrurile

Cu alte cuvinte, putem împărţi populaţia adultă în două categorii clare: cei care suferă de hipertensiune şi cei care nu.

Problema este că odată înscris în prima categorie (pe lista neagră), niciodată nu vei mai putea migra în cea de-a doua. Medicii o confirmă. Hipertensiunea nu poate fi vindecată. Rămâi posesorul ei pe viaţă. Suna crunt, nu? Ca să ne încurajăm puţin ne spunem că vestea asta nu e mai cruntă decât dacă am fi aflat că mai avem doar 3 luni de trăit.

Hipertensiunea este deci o dovadă că ne dorim din tot sufletul să trăim. Pentru viaţă suntem dispuşi să convieţuim cu boala, să îi acceptăm simptomele, durerile, riscurile, stresul şi consecinţele. De vreme ce nu am făcut un infarct sau atac cerebral grav, deşi am fi avut toate riscurile să le facem, înseamnă că viaţa chiar ne iubeşte. Ne-a dat o şansă să îndreptăm lucrurile.

Ce rămâne de făcut după ce afli că suferi de hipertensiune?

În loc să disperăm şi să ne facem viaţa mai grea decât este, ne orientăm rapid spre soluţii şi vedem cum putem învăţa să convieţuim cu hipertensiunea. Din fericire studiile și cercetările efectuate până în prezent aduc și soluţii care pot îmbunătăți viaţa oricărui hipertensiv. Importat este să le conştientizezi rolul şi să ţii cont de ele.

• Renunțarea la fumat,
• Adoptarea unei diete echilibrate,
• Mișcarea, mersul pe jos cel puțin 30 de minute pe zi,
• Scăderea în greutate,
• Reducerea cantității de sare și zahăr din alimentație,
• Echilibrarea reacțiilor emoționale,
• Gestionarea sănătoasă a stresului.

Toate restricţiile acestea ar fi mai uşor de aplicat dacă le-ai privi ca pe metode de îmbunătăţire a vieţii şi nu ca pe o cale prin care fugi de boală. Este mai uşor atunci când transformi restricţiile în metode prin care te reorientezi către sănătatea ta. Când înţelegi că prin ele dedici atenţie, timp, implicare sănătăţii tale. Îi dovedeşti corpului tău că îţi pasă de el şi îi mulţumeşti vieţii că ţi-a mai dat o şansă.

Poate că hipertensiunea este un bun motiv ca după atâţia ani de stres să învăţăm să îi oferim inimii relaxarea, liniştea şi iubirea pe care o cere.
• Să învăţăm să respirăm complet, nu superficial aşa cum am făcut-o ani întregi.
• Să fim atenţi la ce alimente îi oferim corpului nostru.
• Să observăm dacă lucrurile cu care ne hrănim mintea şi sufletul ne aduc mai multă sănătate. Şi dacă nu, să le rescriem.
• Să învăţăm să ne relaxăm şi să trăim viaţa din toată inima.

Programul Transformațional Hipertensiune pentru reprogramare mentală

Știm că pe lângă medicaţie, un hipertensiv are nevoie să adopte multe schimbări ce ţin de dietă, stil de viaţă şi mod de gândire. Asta dacă îşi doreşte să se simtă sănătos în adevăratul sens al cuvântului. Ştim cât de multe schimbări pozitive se produc atunci când înveţi să te relaxezi şi să te reorientezi spre tine. Din acest motiv, am creat un program tranformaţional de stimulare mentală dedicat celor care suferă de hipertensiune şi care îşi doresc să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă într-un mod natural şi plăcut.

Programul Hipertensiune este metoda ideală prin care investeşti energie şi atenţie nevoilor tale. Devii motivat să acorzi atenţie minţii, corpului şi sufletului tău. Printre multe alte materiale, programul îţi oferă un patern hipnotic de 30 de minute care, ascultat zilnic, în fiecare dimineaţă, produce beneficii şi schimbări profunde:
• îţi relaxezi mintea şi diminuezi semnificativ stresul,
• înveţi să respiri corect, condiţie esenţială pentru îmbunătăţirea sănătăţii inimii,
• conştientizezi stările interioare şi începi să ţii cont de ele,
• prin relaxare profundă te conectezi cu corpul tău,
• rescrii rapid tiparele de gândire care te-au condus la boală.

Prin acest patern îţi echilibrezi emoţiile şi starea interioară chiar de la primele ore ale zilei. Pe lângă acest patern îţi punem la dispoziţie multe alte materiale inclusiv piese audio cu mesaje subliminale pe care le poţi asculta în decursul zilei. Piesa audio aduce subconştientului tău afirmaţii pozitive pentru îmbunătăţirea stilului tău de viaţă. Atât paternul, cât şi mesajele subliminale te susţin mental, emoţional şi energetic să faci schimbările necesare pentru a deveni mai sănătos.

Atunci când nu sunt gestionate corect, schimbările pe care un hipertensiv le are de făcut creează stres, frustrare, blocaje sau sentimente de vinovăţie. Programul Hipertensiune intervine înaintea tuturor schimbărilor şi te pregăteşte mental, fizic, emoţional pentru ceea ce ai de făcut.
Află detalii aici: https://www.aimgroup.ro/produs/hipertensiune/

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns