Faptul că citești acest articol demonstrează că ești pregătit să fii sănătos din punct de vedere fizic. Cu toate acestea, cea mai mare provocare pentru a rămâne în formă nu o reprezintă exercițiile energice sau prepararea unor alimente echilibrate (citește mai mult aici). Angajamentul pe care îl faci cu tine însuți este cel care face ca toate aceste lucruri legate de menținerea în formă să devină extrem de dificile.
Cum să creezi o stare bună de sănătate
Cei mai mulți dintre noi avem intenția de a rămâne sănătoși, dar nu toți putem menține un stil de viață sănătos. Acesta este motivul pentru care a fost creată o serie întreagă de instrumente de autoperfecționare, inclusiv acest articol, care te poate ajuta să continui și, în cele din urmă, să-ți atingi obiectivele legate de sănătate.
Pentru a putea continua această sarcină aparent dificilă, ea trebuie să fie percepută ca ceva ce faci fără să îți pui întrebări. Facem aceste lucruri pentru că noi credem că este important și că nu putem trăi o zi fără să le facem. Același concept se aplică atunci când decidem să facem mișcare în fiecare zi. Trebuie să fim convinși că exercițiile fizice reprezintă piesa-lipsă care va finaliza procesul de a ne menține în formă din punct de vedere fizic și că fără ea celelalte eforturi ale noastre nu vor fi suficiente.
Cei 4 piloni ai sănătății corpului
Cunoscând principiile de bază ale sănătății fizice, vei înțelege ce anume vrei să realizezi și ce beneficii vei avea. Ca să începem cu începutul, sunt patru componente de bază ale sănătății fizice:
1. Rezistența cardiovasculară – De ea putem avea grijă prin activități cum sunt înotul și alergarea. Îmbunătățirea acestei componente va crește aportul de oxigen și substanțe nutritive în țesuturile din corp și în același timp va elimina reziduurile depozitate în organism.
2. Forța musculară – Aceasta poate fi îmbunătățită prin ridicarea de greutăți și prin exerciții de stretching. Îmbunătățirea acestei componente te va ajuta să ai mușchi mai puternici, care pot răspunde rapid și cu mai puțin efort.
3. Rezistența musculară – Aceasta poate fi îmbunătățită efectuând zilnic flotări, pentru că ele pot întări în mod eficient brațele și mușchii umerilor. Îmbunătățirea acestei componente va crește capacitatea mușchilor de a rezista la contracții repetate.
4. Flexibilitatea – Aceasta poate fi îmbunătățită prin exerciții regulate de stretching, pentru că ele pot îmbunătăți maleabilitatea mușchilor. Îmbunătățirea acestei componenta îți va crește capacitatea corpului de a mișca articulațiile și de a-ți folosi mușchii la capacitate maximă.
Luând în considerare aceste elemente de bază, ideal este ca programul tău de exerciții să includă activități care țin cont de cele patru componente pentru a obține rezultate optime. Ca îndrumare generală, asigură-te că începi antrenamentul cu o încălzire bună și îl închei cu exerciții de relaxare, care să te liniștească. De asemenea, încearcă să nu îți suprasoliciți corpul, evită să faci exerciții dificile consecutiv pe durata unei săptămâni.
Din aceeași serie de articole mai poți citi și 5 BENEFICII ALE ACTIVITĂȚII FIZICE CARE TE VOR MOTIVA SĂ ÎȚI PUI CORPUL ÎN MIȘCARE ACUM
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .