Sari la conținut

Ce legături există între creier și boală?

  

În urma unor experiențe personale, doctorul german Ryke Hamer a descoperit că există o legătură strânsă între starea mintală și boală. Felul în care gândim, în care percepem realitatea și în care ne raportăm la ea ne poate îmbolnăvi sau, dimpotrivă, ne poate ajuta să depășim o situație dificilă din viața noastră. Se pare că totul este în mintea noastră și în puterea gândului.

Ce declanșează boala?

Conform doctorului Hamer, bolile și mai ales orice tip de cancer ar fi declanșate în urma unui șoc emoțional puternic. Un aspect foarte important și interesant este faptul că ”un conflict emoțional nu este determinat direct de eveniment, ci de modul în care persoana resimte la nivel psihic evenimentul declanșator. În funcție de această dimensiune interioară a evenimentului poate să apară sau nu un conflict emoțional, iar intensitatea şi localizarea efectelor acestuia vor depinde de intensitatea şi tipul trăirii interioare.”

Noua medicină a doctorului Hamer se bazează pe concluziile trase în urma experimentelor practice făcute pe oameni și animale. Iar în urma acestora, doctoral german a trasat Regula de Fier a Cancerului:

  1. Există mai întâi un conflict care declanșează șocul emotional – DHS (Sindromul Drik Hamer). Acest șoc îmbolnăvește mai întâi omul la nivel mental.

  2. Dereglările ce se produc în creier se răsfrâng apoi asupra unui anumit organ, îmbolnăvindu-l. Genul de conflict dă naștere la vibrații anormale într-o anumită zonă a creierului, iar această zonă va determina organul ce va fi afectat.

  3. Un conflict de durată crește gradul de îmbolnăvire a organului.

Dr. Hamer a ajuns la concluzia că fiecare tip de cancer are o zonă corespondentă în creier. Iată legăturile dintre conflictele emoționale și organele afectate, găsite de doctorul german:

Conflict ce nu poate fi nicicum depășit – boli la colon

Lipsa stimei de sine, inferioritate – boli ale oaselor

Ura care nu poate fi ”digerată” – boli ale intestinului subțire

Sentiment de inferioritate sexuală – boli ale uterului

Conflict pe latura sexualitații la bărbați – prostată

Te simți neputincios, fără control – afectează tiroida

Frica puternică față de altă persoană – boli ale plămânilor

Lipsa integrității, om ”fără coloană vertebrală” – boli ale pielii

Pierdere valoroasă ce nu poate fi recuperată – afecteacă ovarele/ tasticulele

Conflict cu membrii familiei – afectează pancreasul

Sentimentul de imposibilitate de a afla ce vrei cu adevărat – afectează urechea internă

Situație care amenință, pune în pericol copilul,casa,familia – afectează sânul stâng

Conflict cu partenerul sau cu persoanle rivale – afectează sânul drept

Frica de a fi inutil – rectul

Nu poți suporta o situație – probleme ale gurii

Conflict teritorial (nesiguraanța căminului) – are consecințe asupra căilor respiratorii

Frică, îngrijorare pentu un eveniment, o situație – laringe

Ai ”înghițit” prea multe împotriva voinței tale, compromisuri – probleme ale stomacului

Dorința acută de a refuza,de a nu ”înghiți” – afectează esofagul

Frustrări legate de copii – afectează inima

Frustrare adâncă și persistentă – cervixul

Te îndrepți într-o direcție în care refuzi să mergi – afectează glandele suprarenale

Frica inconștientă de a rămâne fără manacre (fără bani pentru a procura mâncare) sau pericol de moarte – afectează ficatul.

Cele două faze ale bolii

În Noua Medicină, orice boală are două faze:

  1. Faza de Conflict Activ (de îmbolnăvire): apare stresul, neliniștea continuă în căutarea răspunsurilor (de ce s-a întâmplat lucrul acesta?), persoana respectivă nu mai poate dormi și își pierde pofta de mâncare. În această fază, mâinile și picioarele devin reci, pielea, sensibilă și există o permanentă stare de tensiune. În momentul în care persoana conștientizează conflictul și pornește spre rezolvarea lui se intră în cea de-a doua fază :

  2. alex grey 01Faza de Conflict Rezolvat (de autovindecare): primul semn că vindecarea a început este că mâinile și picioarele sunt din nou calde. În această etapă pot apărea stări de epuizare sau de oboseală prelungită. Este modalitatea în care organismul caută să se refacă, să se vindece, să se reechilibreze. E bine ca acum bolnavul să mănânce bine și să se odihnească cât mai mult. Această fază e însoțită de febră sau hipertensiune. O altă concluzie interesantă pe care doctorul a tras-o este că în această etapă pot apărea anumite afecțiuni – febră, infecții – care, deși oamenii vor crede că sunt consecințe sau agravări ale bolii și vor căuta să le trateze, sunt de fapt mecanisme de apărare ale organismului. Ciupercile, bacteriile sau virușii care se dezvoltă acum au rolul de a ataca și distruge tumorile și celulele bolnave și de a ajuta la vindecarea țesuturilor, de aceea e de preferat să nu fie tratate sau să fie tratate minor, pacientul fiind în tot acest timp sub observație.

Vindecarea stă în puterea ta!

Pentru ca vindecarea să aibă loc, dr. Hamer trasează câteva principii clare:

  1. Pacientul este stăpânul absolut al tratamentului. Pentru a se putea vindeca, trebuie să se bazeze numai pe el și pe nimeni altcineva.

  2. Pacientul trebuie să analizeze cauza, să înțeleagă conflictul care stă la baza îmbolnăvirii lui și felul în care a reacționat față de acest conflict, atitudinea lui. E important să înțeleagă ce s-a întâmplat și cum l-a afectat pe el acest lucru. E esențial ca pacientul să vrea să se vindece, să fie motivat, pe cât posibil să aibă o atitudine pozitivă și să îndepărteze complet gândurile negative.

  3. La final, va găsi împreună cu medicul cel mai bun plan care să îl ajute să rezolve conflictul.

Prin urmare, sentimentele și atitudinea pozitivă, pofta de viață, optimismul, un stil de viață sănătos – cu alimentație sănătoasă, odihnă, relaxare, mișcare – toate te vor ajuta să depășești mult mai ușor conflictele din viața ta și chiar să le înlături înainte ca acestea să te afecteze.

Surse:

Noua Medicină. Legătura creier-boală, Dr. Ryke Geerd Hammer

Licenţa Creative Commons
„Ce legaturi exista intre creier si boala?” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns