Sari la conținut

Obiceiuri alimentare simple pentru sănătate și longevitate

 

Citește “Secretele hunzilor, cei mai longevivi oameni de pe Pământ” aici.

Prin stilul de viață, hunzii ne dau o mulțime de lecții valoroase pentru sănătatea noastră. Dacă am încerca să împrumutăm cât mai multe dintre obiceiurile lor, cu siguranță calitatea vieții noastră ar deveni mai bună.

1.Boabele integrale de grâu

Dacă solul pe care au fost cultivate este unul bun, atunci din aceste boabe nu se va arunca nimic în momentul măcinatului. Astfel, preparatele făcute din această făină integrală vor fi pline de substanțe nutritive. Grâul, secara, orzoaica, ovăzul, meiul și orezul maron pot fi consumate și la micul dejun. Hunzii obișnuiesc să le înmoaie cu o zi înainte, apoi le pun la încălzit, dar nu le lasă să atingă punctul de fierbere. După aceea, se continuă fierberea la aburi până la înmuierea totală.

2.Uleiurile

Uleiurile vegetale comestibile sunt foarte prețioase pentru sănătatea noastră. Hunzii consumă cantități mari de ulei de caise. Cu toate acestea, înainte de a te hotărî pentru un astfel de preparat întreabă mai întâi medicul pentru a stabili cantitatea potrivită. O combinație benefică ce îmbunătățește capacitatea organismului de eliminare a toxinelor este cea dintre un ulei vegetal și lapte. Pe lângă uleiul de caise, foarte bune pentru organism sunt: uleiul de floarea soarelui, de mac, de soia, de porumb, din germeni de grâu, din semințe de bumbac, de susan, arahide, avocado, din semințe de in, de măsline și, mai nou, uleiul din miez de nucă.

3.Ceaiuri din plante medicinale

În loc de cafea, hunzii beau tot felul de ceaiuri din plante pe care le cultivă în grădină, le recoltează și le pun la uscat peste iarnă. Sunt naturale, sănătoase, ușor de obținut și la îndemâna oricui. Iar beneficiile pentru sănătate, nenumărate.

Adoptă și tu monodieta

cereale

E un regim ce presupune consumarea unui singur produs pe parcursul unei zile, de regulă un fruct sau o legumă. Cel mai bun moment pentru monodietă este un anotimp în care fructele și legumele sunt din belșug – vara sau toamna – și le putem avea oricând proaspete. În medie, se pot consuma unul sau două kilograme din fructul ales pe zi sau se bea sucul obținut din el.

În lucrarea “The Dynamics of Vibrant Health”, dr. Max Otto Garten propune stabilirea a trei mese pe zi, cu consumul aceluiași fruct pentru fiecare masă. Între mese se poate bea apă. Nu se precizează cât timp se poate ține monodieta, însă se consideră că 3-4 zile pe o durată de câteva săptămâni nu vor pune în pericol sănătatea.

Iată un exemplu de meniu:
Prima zi: ½-1 l suc de mere preparat în casă sau 2 kg de mere proaspete
A doua zi: ½-1 l suc de portocale făcut în casă sau 1,5 kg de portocale
A treia zi: 250-750 ml suc proaspăt de țelină.

Monodieta e o metodă excelentă de eliminare a toxinelor.

23 de secrete pentru o viață lungă și sănătoasă

  1. Mănâncă doar atunci când ți-e foame. Nu mânca atunci când ai poftă de ceva, căci pofta nu înseamnă foame.
  2. Întotdeauna mestecă mâncarea bine și încet și amestec-o cu multă salivă.
  3. Nu mânca dacă ești foarte obosit.
  4. Dacă vrei să faci baie, fă înainte de masă, nu după.
  5. În afară de fructe și sucuri, nu mânca altceva între mese.
  6. Nu mânca în exces când ești trist sau traversezi o perioadă grea.
  7. Încearcă să nu bei apă în timpul mesei. Bea cu 20 de minute înainte de masă sau o oră după.
  8. Redu și treptat elimină de tot dulciurile din făină albă și grăsimi nesaturate.
  9. Evită sucurile din comerț, ciocolata și înghețata.
  10. Dormi cel puțin opt ore pe noapte și mergi la somn înainte de miezul nopții.
  11. Aerisește camera înainte de culcare și, dacă anotimpul permite, dormi cu geamul deschis.
  12. Fii vesel și gândește pozitiv. Nu lăsa gândurile negative să îți invadeze mintea.
  13. Stai în fiecare zi la soare (dacă e posibil). Îți va da energie și vitalitate.
  14. Învață un alt mod de respirație – cel profund și ritmic.
  15. Ieși din casă zilnic și plimbă-te cel puțin o oră.
  16. Din când în când ține monodieta – consumul unui singur fel de mâncare, fruct sau legumă la fiecare masă.
  17. Înlocuiește fierberea legumelor în apă cu fierberea la aburi.
  18. Uleiul vegetal, oțetul de mere, mierea, ouăle de la țară sunt câteva produse care nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie.
  19. Îmbogățește gustul mâncărurilor și da-le un plus de valoare nutritivă, adăugând tot felul de semințe: de dovleac, de floarea soarelui, de susan. De asemenea, nu uita migdalele, miezul de nucă și alunele.
  20. Adaugă germeni de grâne când mănânci iaurt, brânză de vaci sau salată de crudități.
  21. Dacă ai posibilitatea, ia lapte, zer și iaurt direct de la producători.
  22. Mânâncă produse din făină integrală și de secară.
  23. Folosește uleiul din sâmburi de caise în cosmetică, fiindcă îți va menține pielea tânără și va întârzia efectele îmbătrânirii.

mancare sanatoasa

Dacă îți face plăcere să gătești și să inovezi în bucătărie, păstrând în același timp cea mai bună calitate a hranei, îți recomandăm unul dintre cele mai apreciate ghiduri de alimentație corectă Cum să gătești cu alimente care combat cancerul. Această carte ne învață cum să încorporăm calitățile alimentelor în dieta noastră de zi cu zi.

Surse: Secretul sănătății tribului Hunz – Renee Taylor

Licenţa Creative Commons
„Obiceiuri alimentare simple pentru sănătate și longevitate” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Lasă un răspuns