Sari la conținut

Cele 5 calități pe care și le cultivă oamenii cu charismă

  • de

Gândește-te la cinci persoane de succes și remarcă prin ce se disting de ceilalți, cel puțin la prima vedere! Fără doar și poate acești oameni au ceea ce se numește charismă. Potrivit lui Robert Anthony, oamenii charismatici au multe trăsături specifice, dar cele mai importante sunt:
1) nivelul ridicat al conştiinţei de sine şi încrederea în forţele proprii;
2) relaţiile bune cu oamenii;
3) convingerea şi înclinaţia de a lupta pentru valori cum sunt cinstea, dreptatea şi generozitatea;
4) nivelurilele ridicate de creativitate generalizată;
5) mai multe experienţe de vârf;
Cam asta înseamnă charismă și nicidecum, așa cum crede foarte multă lume, un zâmbet plăcut și popularitate. Și acestea sunt foarte importante dar sunt un efect al charismei.

“Oamenii charismatici, mai mult decât majoritatea oamenilor, se cunosc pe ei înşişi – cine sunt, în ce cred, ce valori au. În situaţiile sociale sunt mai independenţi. Au încredere în propria judecată. Un proverb Zen spune: „Mănâncă doar când îţi este foame şi dormi doar când eşti obosit”. Asta înseamnă că trebuie să ne ascultăm pe noi înşine şi să avem încredere în mesajele care vin din interiorul nostru”, explică Robert Anthony în cartea Legile secrete ale influențe.

Să dezvoltăm puțin ideile.

Încrederea în intuiție sporește charisma

Așadar, charisma se dobândește, nicidecum nu ne naștem cu ea așa cum credem mulți dintre noi. Iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a deveni charismatici este să învăţăm să ascultăm vocea din interiorul nostru. Concret, trebuie să ascultăm ce ne spune vocea lăuntrică şi să acţionăm ca atare indiferent ce cred alţii. Îți vei da seama că ești singurul responsabil pentru fericire, dar și nefericirea ta.
Iată un exemplu banal: Te afli la un eveniment social și ți se oferă desert. Accepți sau ai prefera să spui: „Nu, mulţumesc”? În fiecare zi apar multe situaţii în care avem opţiunea să răspundem fără să gândim ori să ne acordăm la adevăratele noastre dorinţe lăuntrice. Începând de azi, promite-ţi că atunci când situația o va cere te vei opri o clipă și îți vei asculta intuiția înainte de a răspunde şi a lua decizii pripite.

Oamenii carismatici sunt entuziaști

zambet
Probabil ai observat că oamenii cu charismă sunt mereu entuziaști. Dacă te întrebi ce este entuziasmul, ei bine află că acest cuvânt este definit ca „o forţă sau calitate prin care oamenii efectuează acţiuni cu o mare putere interioară şi cu multă dorinţă”.

“Prima parte a entuziasmului este dorinţa. Dacă un individ vrea să devină preşedinte de stat, dar nu crede că acest lucru este posibil, dorinţa lui nu va deveni niciodată o forţă care să-l stimuleze. Dorinţa este transformată în imbold când un vis creează o pasiune pentru a acţiona. În acest punct nu mai există efortul obositor pentru a îndeplini un obiectiv. Suntem pregătiţi să plătim preţul pentru succesul nostru. Ca să transformăm un vis în realitate e nevoie de multă coordonare fizică, mentală şi psihologică, însă primul pas este dorinţa. A doua parte a entuziasmului este încrederea. O persoană care are o stimă de sine scăzută nu simte entuziasm şi nu acţionează cu entuziasm. Încrederea în forţele proprii este o barieră care ne protejează de obstacole şi de sentimente negative”, se arată în cartea Legile secrete ale influenței, autor Robert Anthony

Energia mentală pozitivă determină succesul

După ce ne consolidăm dorinţa şi încrederea în forţele proprii, lumea noastră mentală produce o energie suficient de puternică pentru ca noi să facem faţă chiar şi celor mai mari îndoieli.
Potrivit lui Anthony, o persoană entuziastă, charismatică, are un nivel sănătos al energiei psihice. Când observă o astfel de persoană, alţi oameni spun adesea: „Nu ştiu cum reuşeşte!”. Toţi aceşti observatori nu înţeleg că o persoană entuziastă este pusă în mişcare de o energie fără margini, psihologică, mentală şi fizică. O asemenea energie trebuie să fie consumată. Persoana de succes o canalizează în activităţi pline de entuziasm.

Puterea de convingere, cireașa de pe tort

discurs-1024x683
Nu în ultimul rând o persoană charismatică are putere de convingere. Însă în acest sens, există 4 modalități prin care poți fi mai convingător zi de zi:
1. Folosește-te de avantajul teritoriului personal. Programează-ți întrunirile la tine acasă sau în biroul tău; dacă acest lucru nu este posibil, alege un spaţiu neutru, astfel încât cealaltă parte să nu aibă avantajul teritoriului personal. Dacă stai bine să te gândești, atunci când ești pe un teritoriu pe care îl cunoști, ești mult mai relaxat.

2. Asigură-te că arăţi cât mai bine. Un aspect exterior curat şi îngrijit creşte sau scade credibilitatea şi nivelul de încredere pe care îl emani. Oamenii acceptă mai uşor ideile celor care se preocupă să aibă o înfăţişare cât mai plăcută.

3. Oferă-i interlocutorului un scop care să îl motiveze. Încurajează-l să vizualizeze rezultatele şi beneficiile pe care le aşteaptă. În general, atunci când vizualizăm ceea ce ne dorim intrăm într-o anumită stare motivantă. În plus, face bine și la psihic.

4. Cere sprijin şi, totodată, acţiune. Atunci când vrei să ajuți pe cineva și recomanzi o soluție trebuie să fie soluția potrivită și pentru tine dacă rolurile ar fi inversate. Ceva de genul: Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!
Așadar, ți-am adus la îndemână toate instrumentele prin care poți deveni charismatic. De acum depinde doar de tine.
SURSA: Legile secrete ale influenței, Robert Anthony

Creative Commons License
Cele 5 calități pe care și le cultivă oamenii cu charismă by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns