Sari la conținut

6 lucruri pe care le fac diferit oamenii de succes

Îți spuneam în articolul trecut că am învățat de la dr. Robert Anthony că succesul nu vine pur și simplu ci ar trebui să te pregătești pentru el. Iar un prim pas este să te convingi pe tine însuți că ești o persoană convingătoare care reușește să le transmită celor din jur ideile sale.

În cartea Legile secrete ale influenţei, dr. Robert Anthony susţine că există 6 calităţi esenţiale pe care trebuie să le aibă o persoană care și-a propus să obțină succesul în viață, indiferent de semnficația personală pe care i-o acordă (să ajungă Președinte, să ajungă pe Lună, să aibă un Ferrari și o casă de vacanță în Hawaii, să aibă o familie fericită etc)

1. Imaginaţia

Trebuie să te imaginezi ca persoana care vrei să devii. Gândește-te la calitățile pe care ți le dorești. Observă-le la oamenii pe care îi admiri și începe să te percepi și pe tine în această maniferă. Fă acest lucru cu perseverență și cu răbdare, până când ți se va părea natural. Imaginația este unul dintre cele mai importante instrumente de transformare personală!

2. Angajamentul

După ce ai făcut o alegere pentru tine, ține-te de ea. Hotărăște să devii ceea ce îți dorești și fii loial acestei imagini despre tine, indiferent de obstacole. Tu definești ce înseamnă succesul pentru tine, însă indiferent cum îl definești, angajamentul reprezintă un ingredient cheie și ia naștere doar în momentul în care îți recunoști valorile și ce te reprezintă cel mai mult. Nu poți fi loial unei idei în care nu crezi cu adevărat sau unui proiect pe care nu ți-l dorești din tot sufletul.

3. Afirmația

Ceea ce înseamnă practic că afirmi despre tine ce îți dorești, începând cu EU SUNT. De exemplu: Eu sunt prosper. În felul acesta îţi verbalizezi imaginile interioare. Acest proces se mai numește dialog interior pozitiv. Încrederea în tine va creşte şi îi va determina și pe alţii să creadă în succesul tău. Se va întâmpla un lucru extraordinar: când alţi oameni încep să creadă în tine, ei vor vrea să te ajute. Mai multe informații despre practica afirmațiilor pozitive și cum te pot ajuta ele să îți transformi personalitatea și viața găsești în cartea Cum imposibilul devine posibil, Dr. Robert Anthony. O găsești aici.

4. Perseverența

Păstrează-ți întotdeauna aspirațiile și valorile. Păstrează-ți întotdeauna încrederea în tine și în ceea ce îți dorești. Răbdarea şi perseverenţa reprezintă cheia pentru a realiza orice. Ia decizia că înfrângerea şi eşecul sunt temporare. Rezultatul final este ceea ce tu alegi pentru tine. Fiecare om de succes din lume știe acest lucru. Ai răbdare și mergi întotdeauna înainte.

5. Curajul

Dacă te numeri printre persoanele care adoră să fie în centrul atenţiei, înseamnă că eşti o persoană norocoasă. Dar dacă te simţi stânjenit atunci când toţi ochii sunt asupra ta, aşa cum mi se întâmplă şi mie, atunci trebuie să ştii următoarele lucruri. Potrivit lui Robert Anthony, când eşti mult prea conştient de tine ca individ, eşti predispus să îți focalizezi atenția asupra aspectelor tale negative. Simplul fapt că cineva te priveşte, poate în mod critic, te face să-ţi pierzi calmul şi să devii conştient de limitele tale. Frica ne determină să spunem şi să facem lucruri pe care am prefera să nu le exprimăm. Fiecare om vrea să se elibereze de frică.

Una dintre fricile care te fac să te îndoieşti de tine este frica de eşec, iar o altă frică este aceea de a nu părea ridicoli sau proşti.

„Când cedează în faţa acestei frici, mulţi oameni încep să se îndoiască de ei înşişi. Toţi vrem să fim echilibraţi în ochii celorlalţi. Vrem să se vadă că suntem siguri pe noi. În viaţa noastră se întâmplă însă multe lucruri mărunte care ne fac să părem ridicoli. Dacă aveţi încredere în abilităţile voastre – şi vă cultivaţi simţul umorului –, veţi putea să faceţi faţă celor mai penibile momente”, ne promite dr Robert Anthony.

O altă frică este aceea de a nu ne expune egoul în fața unor situaţii în care ar putea fi rănit. De exemplu, frica de respingere.

„Această teamă explică de ce oamenii ezită să exprime gânduri originale şi se conformează orbeşte la gândirea standard a majorităţii. În societatea noastră avem nevoia compulsivă de a fi „normali”. O persoană care încearcă să fie „normală” îşi va pierde încrederea în capacitatea de a gândi cu capul ei şi îşi va pierde identitatea. Ai mult mai multe satisfacţii când eşti natural în loc să fii normal!”, se arată în cartea Legile secrete ale influenţei

6. Autenticitatea

Descoperirea puterii extraordinare derivă pur şi simplu din abilitatea de a fi tu însuţi. Să fii tu însuţi este o forţă naturală, umană şi universală. Şi aduce beneficii imense.

Oboseala este un simptom frecvent pentru oamenii care îşi înăbuşă eul adevărat. De fapt nu sunt obosiţi, sunt plictisiţi, au o stare de lehamite. Devenim actori care joacă un rol, încercăm să-i impresionăm pe alţii, iar asta e o muncă grea. Pe de altă parte, o persoană autentică nu îşi consumă energia pe contradicţii. Acţiunile sale sunt în acord cu eul interior. Onestitatea faţă de sine reduce conflictele interne. Omul se simte viu şi plin de entuziasm. Faptul că face lucruri care sunt importante pentru el îi activează energia. El nu îşi risipeşte energia pe conflicte sau lucruri înşelătoare. Succesul în viață (indiferent de definiția personală a fiecăruia) nu poate fi obținut în lipsa autenticității și sincerității față de noi înșine.

Să creşti în autenticitate înseamnă să devii mai mult din ce ai fost cu adevărat menit să fii. Este un proces pe care îl învăţăm în fiecare zi. Poate că îţi negi plăcerea momentelor bune pe care le ai. Dacă îi permiţi, forţa de a-ţi recunoaşte meritele şi a le aprecia poate să creeze experienţa şi satisfacţia succesului. Aceasta este temelia pentru alte experienţe pozitive.

„În acest sens poţi să faci un lucru foarte simplu. La sfârşitul fiecărei zile acordă-ţi timp pentru a aprecia momentele bune din ziua respectivă. Dacă ai făcut ceva bun, permite-ţi să te simţi mulţumit pentru asta. Se poate să fi fost un lucru mărunt. Poate că ai clarificat o neînţelegere. Orice ar fi fost, închide ochii şi concentrează-te asupra plăcerii acelei mici realizări. În felul acesta te hrăneşti la modul cel mai practic. Îţi alimentezi aşteptările pozitive. Şi data viitoare îţi va fi mai uşor. După un timp, momentele bune vor face parte din ziua ta într-o măsură din ce în ce mai mare”, a conchis dr. Robert Anthony.

Sursa: Legile secrete ale influenţei, dr. Robert Anthony

www.vidia.ro/legileinfluentei

Creative Commons License
6 lucruri pe care le fac diferit oamenii de succes by NoulPamant is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns