Sari la conținut

Apa: când vindecă şi când imbolnaveste?

Cum ne îmbolnăvește apa ? Dar cum poate să ne vindece ?


Ştim deja cu toţii că organismul uman este alcătuit din apă în proporţie de până la 90%. Şi mai ştim că un om obişnuit poate supravieţui maximum trei săptămâni fără mâncare şi că, în general, oamenilor şi animalelor le este mult mai uşor să reziste o perioadă îndelungată fără hrană decât fără apă. Dacă acea persoană bea însă apă, iar acea apă conţine o anumită cantitate de substanţe nutritive sub formă de materie şi energie, persoana respectivă poate să reziste mult mai mult. Chiar se cunosc cazuri despre anumiţi oameni care au reuşit să supravieţuiască 53 de zile numai cu apă, dar nu vă recomandăm să faceţi asta acasă. Probabil că acele persoane au făcut-o de nevoie, în cazuri de extremă supravieţuire.

Apa – elixirul vieții

Astăzi, tot mai mulţi avem tendinţa de a minimaliza rolul apei şi de a ne da seama cât de importantă este doar atunci când ne lovim de lipsa ei. Evident că oamenii de azi văd apa ca pe o substanţă pur chimică, adecvată nevoilor noastre fizice ca apă pentru spălat şi având o valoare pur practică doar pentru funcţionarea centralelor noastre electrice. Dar când vom ajunge, oare, să ne dăm seama că apa de izvor este mai mult decât atât, e un elixir al vieţii pe care nu-l puteam înlocui cu alte băuturi aşa zis naturale?
Naturalistul şi inginerul austriac Viktor Schauberger explică în cartea Natura ca profesor de ce este aşa, plecând de la importanţa apei în ritualuri.
„Strămoşii noştri priveau apa dintr-o perspectivă total diferită, o considerau sursa a tot ce înseamnă viaţă. Multe legende din mitologia unor popoare străvechi ascund o semnificaţie mult mai profundă decât le atribuie de obicei urmaşii, mai raţionali, dar cu o gândire superficială“, spune Schauberger, dând următoarele exemple:

Un vechi obicei german legat de fertilitatea izvoarelor: Când se ducea pentru prima dată la un izvor, o femeie însărcinată trebuia să îl «arginteze» aruncând în apă o monedă, pentru că, altfel, se credea că izvorul va seca. Pe lângă izvoare, în ritualurile anticilor erau venerate râurile şi lacurile. Chiar şi astăzi, trăsăturile distinctive ale principalelor cursuri de apă sunt reprezentate alegoric de zeităţile care le protejează. Dacă apa e curgătoare i se atribuie o forţă fertilizatoare masculină, iar dacă e stătătoare, una feminină“.

Când este apa benefică și când devine distructivă?

bidon-apa
Pentru a explica importanţa apei în procesele atât în procesele de vindecare, cât și în cele de boală, Schauberger a dat cuvântul, în pelegerile sale, unui medic care menţine strâns legătura cu natura în practica sa, Dr. Schew: „Prin natura lucrurilor, apa este cel mai mare furnizor de energie. Este cea mai întăritoare şi totodată cea mai eficientă dintre toate băuturile tonice. În această privinţă, nu există nimic pe lume care să o întreacă”.
Astăzi, oamenii moderni şi educaţi beau în general apă de proastă calitate. În consecinţă, mulţi au renunţat să mai bea apă, punându-şi astfel în pericol organismul.

Studiile recente realizate de Genth, Bequerel şi alţii arată că dacă ingerăm o cantitate mare de apă, ritmul regenerării pielii este mai rapid, în timp ce dacă ingerăm o cantitate redusă de apă, aceasta se condensează; în plus, creşte acidul uric din urină – un aspect de care bolnavii de gută ar trebui să ţină cont. Comparând diferite experimente medicale, rezultă că există o cantitate optimă de apă pentru fiecare individ, care creşte semnificativ procentul materiei solide prezente în urină”, arată Schauberger.

Pe scurt şi în concluzie, trebuie menţionat că oamenii care beau în permanenţă o apă bună şi sănătoasă au poftă de mâncare şi, probabil, sunt mai sănătoşi decât cei care folosesc alt tip de lichid, de provenienţă industrială.

Intervenţia în mişcarea originară a apei îmbolnăveşte

Cercetătorul austriac a studiat toată viaţa lui principiile de funcţionare ale Mamei Naturi, legile ei primordiale şi lucrările ei misterioase. În cunoştinţă de cauză, acesta atrage atenţia că nu este nevoie decât de un mic impuls mecanic, fizic sau psihic sau de cea mai mică agitaţie pentru a declanşa în rândul florei şi faunei înspăimântătorul dezastru al acestei ere tehnice, hidraulice sau dinamice.

În conformitate cu legile naturii, spune acesta, cu cât succesele obţinute de tehnologie, hidraulică, dinamică şi chimie vor fi mai mari, cu atât mai multe animale şi mai mulţi oameni se vor degrada de vii şi înainte de vreme. „Toate disciplinele menţionate au nesocotit consecinţele degenerative şi reactive ale tuturor formelor de mişcare accelerată care se abat de la forma originară de mişcare în pământ, în aer şi în apă“.

Aşadar, orice apă care este determinată să se deplaseze în mod nenatural sau care este stimulată de temperatură se dilată, şi vara, şi iarna. Doar în cazuri foarte rare ea îşi atinge starea de sănătate, în care poate să se reproducă şi să se dezvolte, să crească şi să se îmbunătăţească din punct de vedere calitativ, şi are din nou capacitatea de a insufla viaţă mediului şi a-l face să se mişte în maniera originară.

Distrugerea apei prin defrișări și îngrășăminte artificiale
defrisari-paduri

Schauberger explică că, forţată să adopte o mişcare nenaturală, apa îşi pierde densitatea specifică şi, odată cu ea, îşi pierde portanţa şi forţa de tracţiune. Ea îşi depune sedimentele în care sunt secretate rezerve latente de materii prime şi elemente de bază. În plus, are loc eroziunea ţărmului, apariţia gropilor, prin depunerea unilaterală a sedimentelor, înnămolirea cursului apei, inundaţii şi secetă, prin degenerarea şi moartea atât a apei, cât şi a structurilor superior organizate şi prin apariţia paraziţilor patogeni.

Dacă piatra de temelie a evoluţiei degenerează şi moare, atunci pe tot parcursul dezvoltării se pune în mişcare un proces de dezvoltare regresivă (cancer). În concluzie, ceea ce proprietarul de păduri – care foloseşte îngrăşăminte artificiale, face defrişări şi exploatează excesiv pădurea – consideră o realizare ştiinţifică, adică aşa-zisa accelerare a creşterii, nu este decât o puternică proliferare a cancerului. Pentru că tot ce înseamnă viaţă izvorăşte din mişcarea originară a apei, iar acest lucru nu s-a realizat niciodată prin metodele contemporane de dirijare a apei, nici în spaţii deschise, nici în canale artificiale, în pompe sau turbine. Dimpotrivă, s-a procedat exact invers!“, conchide cercetătorul şi naturalistul citat în acest material.

Cum spuneam, dacă, dimpotrivă, apa este pusă în mişcare prin metode hidraulice (care cresc presiunea şi induc căldura), atunci are loc exact inversul acestei dezvoltări, pentru că în acest caz se emit radiaţii care descompun apa şi care funcţionează la fel ca electricitatea când este condusă prin apă.

Omul duce la pieire omul

Cu alte cuvinte, arată Viktor Schauberger, are loc o degenerare a substanţelor de bază. Aşa se explică de ce un râu sau un şuvoi care coboară într-un ritm de 800 de metri cubi de apă pe secundă se poate încălzi, în miezul verii, până la temperatura care permite scăldatul, şi anume aproximativ 20 de grade Celsius.

Pentru a încălzi un metru cub de apă cu doar 0,1 grade Celsius, este necesar un aport de energie de aproximativ 42 700 kgm. Dacă această cantitate de apă e încălzită până la o temperatură care permite scăldatul, acest lucru nu se poate întâmpla decât prin dezvoltarea reactivă de căldură. În acest fel, se pierd energiile valoroase şi de calitate superioară care consolidează vegetaţia. În cazul de mai sus, cu 800 de metri cubi pe secundă (viteza medie a Dunării sau a Rinului), aceasta înseamnă o pierdere de energie de aproximativ 60 de milioane de cai-putere pe secundă sau 45 de milioane de kilowaţi pe secundă. Dacă apa ar fi deplasată în sens invers decât cel stabilit de autorităţile actuale, toată această energie care se pierde ar putea fi utilizată pentru a consolida vegetaţia“.

Încălzit prin efecte reactive inverse, în Pământ se creează un epicentru al epidemiei, care duce la impregnarea apei cu seminţele descompunerii, pe care le transferă apoi oamenilor şi animalelor, prin intermediul alimentelor poluate.
Este ceea ce se întâmplă când intervii în mersul natural al lucrurilor…

Vrei să afli mai multe despre lucrările lui Viktor Schauberger? Citește și…
Natura ca profesor
Cum aducem mai mult oxigen în celule pentru vindecare cancerului?
Cum ia naștere apa pură?

Creative Commons License
Apa: când vindecă şi când îmbolnăveşte? by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Lasă un răspuns