Sari la conținut

Apa de ocean – un substitut natural al sângelui?

Apa de ocean nu e doar apă. Ea înseamnă viață, aşa cum a demonstrat și laureatul Premiului Nobel, Alexis Carrell. Ar putea ea să înlocuiască sângele uman, datorită conținutului foarte asemănător dintre cele două? Iată o întrebare la care au încercat să răspundă mulți cercetători.

Ce spun studiile

Dianne Jacobs Thompson spunea, într-un articol publicat în 2006 în revista Nexus Magazine, că apa de ocean diluată are aproape aceeași concentrație de minerale și microelemente ca și plasma sanguină. În plus, conținutul ei de sodiu este asemănător cu cel al sângelui.

De-a lungul cercetărilor sale, care s-au orientat în special către tratamente alternative pentru cancer și remedii pentru bolile cornice degenerative, a descoperit ”tratamentul marin”, bazat pe lucrările biologului francez René Quinton. Acesta a demonstrat că ”apa de ocean, în anumite condiții, este virtual identică cu plasma sanguină a mamiferelor”. Împreună cu alți medici el a folosit cu succes acest remediu pentru mulți pacienți din Franța și Egipt, la începutul anilor 1900. Mai târziu, autoarea articolului a descoperit pe siteul www.oceanplasma.org cercetările începute de dr. Juergen Buche referitoare la apa de ocean.

delfin
Astfel a aflat că au fost realizate experimente pe câini vagabonzi, ce aveau ca scop testarea plasmei oceanice (apa rece diluată și filtrată) ca substitut pentru transfuzii. Într-un experiment , ”Rene Quinton şi echipa sa de medici sustras tot sângele său şi l-au înlocuit cu apă de mare izotonică (diluată). V-aţi gândit că acest câine ar fi trebuit să moară imediat, dar câinele a trăit.

După transfuzie, în a doua zi, 50% din componentele specifice sângelui au reapărut. Până în cea de-a patra zi, aproape 100% din componentele sanguine lipsă au reapărut, ceea ce apare a fi o dovadă a fenomenului de transmutaţie biologică (o transformare a unui element în alt element)”.
Cercetările au fost întrerupte odată cu începerea Primului Război Mondial, experimentele pe animale care au folosit apa de ocean ca substitute pentru transfuzii fiind reluate mai târziu, în 1969, având aceleași rezultate. Pe oameni nu a fost niciodată testat astfel, tratamentul marin fiind cunoscut mai mult ca un ”supliment de microminerale folosit pentru remineralizare, detoxifiere, creșterea energiei și eliminarea stresului.”

 

Ce proprietăți benefice are apa de ocean

Diluată, aceasta poate să remineralizeze corpul bolnav, să restabilească nivelul pH-ului, să echilibreze electroliții din corp, corectând, prin urmare, cauzele fundamentale a multor boli prin intermediul regenerării „terenului intern” aşa cum l-a numit Quinton.
S-a dovedit că apa de ocean e un real ajutor pentru celule, căci ajută la regenerarea funcțiilor ei. Mineralele și micromineralele sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră și rolul lor nu ar trebui subestimat, atâta vreme cât se pare că absența unui singur mineral de care corpul are nevoie poate să producă chiar și 10 simptome specifice diverselor boli, au arătat cercetătorii.

Dr. Wallach, spre exemplu, consideră că o boală de inimă des întâlnită și anume cardiomiopatia nu este cauzată decât de o deficiență de seleniu și ar putea fi vindecată sau prevenită prin consumul unui supliment de seleniu. Totodată el îndeamnă pentru folosirea apei de ocean pentru deficiențele nutriționale esențiale.
Conţine toate mineralele şi micromineralele cunoscute, în formă organică şi în procentul necesar ţesuturilor umane – şi a fost prezentă tot timpul, ca un agent vindecător şi dătător de viaţă, ascunsă, deşi vizibilă din plin.”

 

apa de ocean IIICum trebuie folosită

Poate fi ingerată sau injectată, însă procurarea nu este un procedeu ușor. E nevoie de cunoștințe solide și echipament special. Apa de ocean diferă în compoziție și nu poate fi luată de oriunde. Trebuie luate în seamă mai multe aspecte, cum ar fi distanța față de coastă, climatul sau vegetația marină.

De asemenea, apa trebuie colectată cu grijă: nu trebuie să atingă niciun metal, ci transportată și păstrată în vase de sticlă sau de plastic și, foarte important, trebuie menținută rece, căci încălzirea îi distruge proprietățile. Urmează apoi testarea și purificarea prin tehnici care să împiedice alterarea și să-i păstreze intacte calitățile. De-a lungul timpului, oceanele au devenit mai concentrate, iar apa lor este acum prea sărată pentru a fi băută în cantități mari, de aceea trebuie diluată cu apă ultrapură până atinge concentrația pe care o are plasma sanguină.
”Ca un supliment mineral perfect, poate fi consumată oral sub formă diluată sau în formă naturală de către cei care nu au o sensibilitate la sodiu – dar numai în cantităţi mici, de exemplu o uncie [0.03 litri] odată, de mai multe ori pe zi dacă este necesar. Oricum, este extrem de important să o diluaţi cu apă pură de izvor, deoarece apa tratată cu clor are – conform câtorva studii –asupra apei de ocean acelaşi efect dăunător pe care îl are şi asupra corpului uman.”
Sursa: Articol extras din revista Nexus Magazine 2006, Dianne Jacobs Thompson

Creative Commons License
Apa de ocean – un substitut natural al sângelui? by AimGroup is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Lasă un răspuns