Sari la conținut

4 superalimente pentru tinerețe fără bătrânețe

 

Este una dintre concluziile la care a ajuns John Thomas, autorul lucrării „Ghidul tinereţii fără bătraneţe“, ale cărui descoperiri l-au ajutat să ţină timpul pe loc, descoperiri pe care le-a împărtăşit în acest manual despre cum poate fi inversat procesul de îmbătrânire consumând anumite alimente pline de vitalitate.

“John a scris Ghidul tinereţii fără bătrâneţe ca o carte practică, utilă, precizând exact ce trebuie să facem ca să ne redobândim tinereţea, să eliminăm bolile şi să ne prelungim cu mult viața, arătând şi simţindu-ne deopotrivă din ce în ce mai tineri“, se arată în cuvântul de deschidere a cărţii.

Ei bine, da, în materie de hrană nu cantitatea acesteia contează, ci calitatea sau includerea în meniu a alimentelor pline de vitalitate. Oferind organismului energia de care are nevoie, îmbătrânirea poate fi amânată mult timp!

Este vorba despre superalimente, identificate de autor ca fiind produse naturiste (și care unora s-ar putea să le sune ciudat). Mai exact, ce trebuie să incluzi în meniul tău de zi cu zi sunt:

  1. polenul armonic,
  2. algele Klammath,
  3. ficatul organic predigerat biogen
  4. orezul taoist

Autorul tratatului citat mai sus, care şi-a petrecut 26 de ani studiind fiecare aspect al procesului de îmbătrânire, susţine că prima lui masă a zilei este alcăuită din aceste superalimente şi fructe proaspete, pentru ca, la cină, să adauge salată verde sau alte crudităţi.

Un principiu căruia îi este fidel John Thomas este cel al includerii crudităţilor în alimentaţie (cel puţin o treime din meniul zilnic). Un al doilea secret al tinereții fără bătrânețe este de a evita, pe cât posibil, alimentele gătite prea mult. Există şi o serie de alimente ideale pentru buna funcţionare a organismului, precum varza, sfecla, morcovii şi merele.

varza sfecla morcovi mere

În plus, cu cât cunoşti mai bine ce ai în farfurie, cu atât mai bine. De aceea, cultivarea propriilor legume şi verdeţuri proaspete, în grădină sau în ghivece, nu poate fi decât benefică, iar mâncărurile tale vor avea o mai mare calitate.  Proteinele de calitate superioară sunt, iarăşi, alegerea perfectă pentru un corp veșnic sănătos și plin de vitalitate. Vorbim de carbohidraţii complecşi şi legumele verzi proaspete. Carbohidraţii complecşi, cum sunt cei conţinuţi de:

  • cereale şi pâine integrală,
  • orez,
  • nuci,
  • seminţe,
  • linte,
  • varză,
  • conopidă,

au o ardere îndelungată şi pot sătura o persoană timp de 4-6 ore, în timp ce legumele cu frunze verzi asigură un tranzit intestinal sănătos. „Carbohidraţii complecşi reprezintă pentru arderea grăsimilor ceea ce reprezintă lemnul pentru focul din sobă“, arată John Thomas.

Cum rămâne cu sportul?

Ei bine, acesta este foarte important, exerciţiile fizice activând enzimele care ard grăsimile. Ele trebuie să dureze cel puţin 12 minute şi să solicite inima la 60-80% din ritmul ei maxim, pentru a determina ficatul să producă enzimele necesare.

Nu sportul în sine arde grăsimea, dar el determină creşterea producţiei de enzime şi intensificarea activităţii metabolice, inclusiv circulaţia fluidelor corporale, sângele şi limfa. Nu înseamnă că, dacă faci mai mult de 12 minute de sport pe zi, îţi permiţi un mod de viaţă nesănătos și consumul de alimente toxice. Hrana şi mişcarea merg mână-n mână.

Foarte importantă în acest proces este apa, elixirul cel mai la îndemână al sănătăţii.

Este recomandat ca bărbaţii să bea cel puţin 3,5-4 litri pe zi, iar femeile cel puţin 2,5-3 litri. John Thomas ne recomandă să alegem o apă de calitate, de preferat o apă ionizată cu înaltă valoare medicinală (o categorie cu totul specială de apă terapeutică, folosită în clinici japoneze pentru a trata o gamă largă de boli), în care să adăugăm, dacă este posibil, câte cinci picături de minerale marine racemizate/pahar (se găsesc sub formă de suplimente naturiste).

apa

Foarte importantă în acest proces de schimbare a stilului alimentar este renunţarea la sare, deoarece obezitatea şi toxicitatea sodiului sunt strâns legate.

„Când deşeurile proteice se acumulează şi stagnează în fluidele extracelulare, datorită lipsei exerciţiilor şi mişcării, se produce fenomenul retenţiei de apă. Oamenii obezi sunt endemici (reţin apă)“, explică Thomas.

„Personal, folosesc combinaţii din plante şi ierburi marine, pe care le presar pe mâncare, alături de săruri de mare racemizate“, recomandă autorul.

De ce vorbim atâta despre racemizare

Produsele racemizate sunt combinaţii de câmpuri energetice circulare, unificate prin suprapunere pentru a atinge efecte biologice maxime. Produsele racemizate sunt extrem de active din punct de vedere biologic, producând aproape instantaneu beneficii maxime.

Efectul pe care îl au produsele racemizate asupra moleculelor substanţelor nutritive bogate în energie este cel mai bine descris prin cuvântul viabilitate. Viabilitatea se referă mai degrabă la utilitatea şi activitatea biologică, şi mai puţin la putere. Racemizarea amplifică enorm profilul energetic al substanţelor nutritive. Produsele racemizate au o dublă valoare, legată de „activitatea biologică” şi de „amprenta racemică”. Aceşti termeni indică existenţa unei energii potenţiale disponibile şi un răspuns biologic aşteptat. Nu se măsoară în carbohidraţi, lipide, proteine şi calorii, ci în activitatea forţei vitale din sistemele vii.

Racemizarea nu are nimic de-a face cu magnetismul, homeopatia sau alte procese cunoscute şi aplicate până acum în domeniul sănătăţii. Unificarea câmpurilor energetice ale substanţelor nutritive amplifică viteza de rotaţie a energiei, precum şi profunzimea câmpului energetic rezultat – intensificând astfel activitatea biologică în interiorul organismului.

Şi nu putem încheia acest material fără să revenim de unde am început, la moderaţie. În hrană, este ceva esenţial. Asta deoarece alimentaţia necesită o anumită perioadă de timp pentru ca digestia să fie încheiată, iar dacă mâncăm prea mult sau prea curând după o masă anterioară, corpul suferă de aşa-zisul şoc al supraîncărcării. Un şoc care supune organele vitale, precum ficatul, tiroida, rinichii sau pancreasul, unor tensiuni, iar asta, din păcate, nu face decât să accelereze procesul de îmbătrânire. „Alimentaţia la intervale de timp mai dese de patru ore conduce la pierderea capacităţii de regenerare a organelor vitale“, avertizează Thomas.
Concluzia autorului ar trebui să ne facă pe toţi să reflectăm: un om cu probleme de greutate are întotdeauna și alte probleme de sănătate și în plus îmbătrânește mai repede. Revenirea în formă după obezitate echivalează cu un proces de reîntinerire. Păstrând acest stil alimentar semnele bătrâneții vor întârzia să apară. Așa se explică de ce unii oamenii par să nu mai îmbătrânească în timp ce alții par mai în vârstă decât sunt. Tu ce-ți dorești pentru tine? Te interesează să-ți păstrezi sau să-ți redobândești tinerețea?

Licenţa Creative Commons
„4 superalimente pentru tinerețe fără bătrânețe” de blog.aimgroup.ro este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

4 comentarii la „4 superalimente pentru tinerețe fără bătrânețe”

Lasă un răspuns