Unele cărți au puterea să ne captiveze, să ne intrige și chiar să ne schimbe viața. Cu cât descoperi mai multe informații semnificative pentru tine, cu atât mai mult îți dorești să ai suficient timp pentru a le parcurge pe toate. Indiferent de domeniul preferat, există foarte multe cărți bune care ți-ar îmbogăți sufletul, mintea și viața și pe care ți-ar plăcea să le citești în viitorul apropiat.
Ce faci însă când timpul tău liber este foarte limitat?
Expertul în neurolingvistică Paul R. Scheele, a studiat foarte mulți ani modul în care funcționează creierul uman și a descoperit o metodă inovatoare prin care poți citi o carte în doar câteva minute. Procesul descris de el este subiectul principal și titlul cărții sale FOTOCITIREA care a fost vândută în peste 750.000 de exemplare, de la publicare (1993).
Secretul Fotocitirii
Subconștientul este un tărâm uimitor. Se știe deja că el te ajută să îți manifești dorințele autentice, să atragi evenimente pozitive în viața ta, să te conectezi cu cele mai puternice idei și chiar să citești o carte în 7 minute. Iată despre ce este vorba.
Cum funcționează fotocitirea?
Studiile de specialitate au dovedit că atunci când citești conștient, cuvânt cu cuvânt, creierul reține doar 5% din informaţiile parcurse. Tocmai din acest motiv atunci când lecturezi pentru prima dată un curs, memorezi doar o mică parte din el. Însă, atunci când citești cartea cu ajutorul fotofocusului, adică metoda propusă de Paul Scheele pentru a induce informațiile vizuale direct în inconștient, subconștientul este cel care prin intermediul ochilor, preia întreaga informație și o stochează în mintea ta. Astfel, activând mintea subconștientă, informațiile pe care vrei să le reții sunt întipărite direct în memoria ta de lungă durată, le poți accesa și folosi în mod plăcut atunci când ai nevoie de ele.
“Prin FotoFocalizare consolidați conexiunea ochi-minte. Accentul se mută de la citirea paginii pe care o aveți în fața ochilor către semnificația ei stocată în spatele ochilor (adică în minte).” (Paul Scheele)
Intrarea în starea de FotoFocalizare, activarea informațiilor și aducerea lor din mintea subconştientă în cea conștientă sunt etape explicate în detaliu și pe înțelesul tuturor, în cartea Fotocitirea. Tot aici descoperi care sunt originile Fotocitirii și care sunt cele cinci etape ale sistemului mental integral de Fotocitire:
1. Pregătirea
2. Previzualizarea
3. Fotocitirea
4. Postvizualizarea
5. Activarea
Experimentează puterea fotografierii mentale
Secretul citirii rapide constă în capacitatea de a-ți folosi ochii într-un mod cu totul nou, adică să ai o privire defocalizată prin care îți deschizi vederea periferică și te pregătești să fotografiezi mental pagini întregi într-o singură privire. Dacă vizualizarea stereogramelor îți este familiară deja, cu siguranță vei înțelege și modul în care funcționează fotofocalizarea.
Cartea lui Paul Scheele poate lua locul unui curs practic și te învață nu doar să citești rapid, ci și să reții informațiile mai ușor, mai repede și pe termen lung. Este adevărat că pentru a obține rezultatele promise de carte trebuie să aplici informațiile și să fii deschis acestei metode, fără să te lași condus de bariere mentale impuse de stilul clasic de citire și învățare.
Poate ți se pare surprinzător, dar cu o simplă căutare pe internet vei afla că mulți practicanți ai acestei metode au descoperit că, fără să aibă sclipiri de geniu, au reținut informațiile unei singure cărți în doar 5-7 minute. Cu alte cuvinte, în cartea Fotocitirea există exerciții practice care te învață să-ți folosești potențialul maxim al minții tale. Stilul prietenos, plăcut și explicit al autorului te poartă cu răbdare prin toate cele cinci etape ale fotocitirii.
În plus, autorul oferă numeroase sfaturi legate de gestionarea timpului, învățarea accelerată, rolul subconștientului în procesul de memorare și multe alte sfaturi și idei valoroase care, cu acordul și implicarea ta, vor transforma procesul învățării/cititului într-o experiență plăcută, rapidă și cu efecte îndelungată.
Mai multe informații despre cartea Fotocitirea afli aici.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.